Un vicepreşedinte Facebook a fost reţinut în Brazilia. Motivul: criptarea din WhatsApp

02.03.2016
Un vicepreşedinte Facebook a fost reţinut în Brazilia. Motivul: criptarea din WhatsApp
Vicepreşedintele diviziei Facebook pentru America Latină, Diego Dzodan, a fost reţinut de poliţia braziliană, după ce a refuzat să ofere autorităţilor informaţii despre unii utilizatori ai reţelei sociale, informează publicaţia Le Figaro.
 
„Aceste informaţii au fost solicitate în scopul furnizării de dovezi care urmau să fie folosite într-o anchetă ce vizează activităţi de crimă organizată şi traficul de droguri”, a precizat, marţi, poliţia din Sao Paulo într-un comunicat.
 
Poliţia din Sao Paulo a explicat că Dzodan, cetăţean argentinian, a fost arestat în baza unui ordin emis de un tribunal din statul Sergipe din nord-estul Braziliei.
 
Dzodan este acuzat că a ignorat un ordin judiciar emis în cadrul unei investigaţii secrete ce vizează activităţi de crimă organizată şi trafic de droguri.
 
Un judecător brazilian a blocat în decembrie serviciul de mesagerie WhatsApp deţinut de Facebook, după ce conducerea a refuzat să ofere informaţii poliţiei despre utilizatori. Mesajele transmise prin intermediul aplicaţiei sunt foarte dificil de interceptat, deoarece serviciul este criptat. 
 
Populaţia braziliană este una dintre cele mai mai utilizatoare din lume de reţele sociale precum Facebook, WhatsApp şi Twitter.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult