Vodafone prezintă umbrela cu antenă 3G şi baterii solare

Vodafone prezintă umbrela cu antenă 3G şi baterii solare

Denumită Booster Brolly, umbrela creată de Vodafone şi University College din Londra este capabilă să îmbunătăţească semnalul 3G al telefonului mobil şi încarcă acumulatorul folosind energie regenerabilă preluată chiar de la soare.

Umbrela foloseşte un nou tip de panouri solare flexibile

În loc de pânză, umbrela prototip este acoperită cu 12 celule solare flexibile, capabile să genereze energie electrică atunci când sunt expuse luminii solare. Curentul este înmagazinat apoi într-un acumulator intern, ce poate alimenta o lanternă încorporată în mânerul umbrelei, amplificatorul de semnal cuplat antenei 3G, sau acumulatorul unui telefon mobil conectat la portul USB.

Booster Brolly, creată de Vodafone şi University College din Londra

În timp ce umbrela poate fi de folos în zilele ploioase, celulele solare ating eficienţă maximă doar în zilele însorite. Drept urmare, combinaţia dintre umbrelă şi panouri solare poate părea puţin nepotrivită, pentru cei care nu obişnuiesc să folosească umbrela ca mijloc de a obţine umbră în zilele însorite. Partea bună este că sistemul include un acumulator propriu, care poate furniza energie oricând, cu condiţia să fi lăsat dinainte umbrela deschisă şi parcată într-un loc însorit pentru măcar câteva ore.

Produsul finit cântăreşte doar 800 grame

Momentan nu este sigur dacă Vodafone va face din Booster Brolly un produs comercial, invenţia fiind încă în stadiu de testare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult