Zborurile cu avionul ar putea deveni mai puţin plictisitoare, graţie noului centru multimedia cu ecran gigant

06.04.2016
Zborurile cu avionul ar putea deveni mai puţin plictisitoare, graţie noului centru multimedia cu ecran gigant

Botezat Thales Digital Sky, noul sistem multimedia va oferi fiecărui pasager al zborurilor de linie propriul ecran interactiv, suficient de mare pentru a putea urmări confortabil filmele preferate, sau citi reviste în format electronic.

Thales Digital Sky

Ecranul cu diagonală 21.3”  este rotit în poziţie verticală pentru a încăpea pe spătarul scaunului din faţă, folosind la maximum spaţiul disponibil pentru instalare. Desigur, în acest mod nu vom putea urmări conţinut video în cele mai bune condiţii cu putinţă, însă paginile web şi prezentările cu obiective de vizitat în destinaţia de vacanţă vor fi mult mai uşor de parcurs decât pe ecranul înghesuit oferit pe dispozitivele actuale.

Producătorul nu a detaliat specificaţiile exacte şi nici care ar putea fi companiile aeriene interesate de adoptarea noului sistem  multimedia. Cert este că un eventual upgrade adus avioanelor existente poate fi destul de costisitor, pe lângă modificarea scaunelor fiind necesară o serie întreagă de ajustări la nivelul instalaţiei electrice şi teste complexe care să ateste că modificările făcute nu prezintă risc pentru siguranţa zborurilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult