Zeci de zboruri ale companiei American Airlines, întârziate după defectarea în masă a tabletelor iPad

30.04.2015

Printr-o decizie luată în urmă cu câţiva ani, operatorul American Airlines a decis înlocuirea documentaţiei de zbor (aproximativ 16 Kg de manuale tipărite) cu tablete iPad,. Înmânate piloţilor gata echipate cu software care asistă indexarea şi găsirea rapidă a informaţiilor dorite, noile iPad-uri au rezolvat o mulţime de probleme, până când o eroare apărută în aplicaţie a dus la blocarea simultană a a mai multor tablete.

Potrivit comunicatului remis de American Airlines, mai multe zeci de zboruri au fost afectate săptămâna trecută după blocarea tabletelor folosite de piloţi. Cel puţin unul dintre zboruri a fost întârziat de la decolare când blocarea simultană a celor două iPad-uri folosite de pilot şi copilot i-a lăsat pe aceştia fără planul de zbor.

Problema apărută în urma unei actualizări software nereuşite a lăsat mai multe tablete iPad cu ecranul negru, unele zboruri fiind întoarse la poarta de îmbarcare pentru a încerca remedierea situaţiei în raza unei reţele WiFi cu acces la internet. Natura exactă a erorii ce a cauzat atâtea probleme nu a fost însă dezvăluită.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult