Zgârie-nori rotitor – mândria Dubaiului

25.06.2008
Zgârie-nori rotitor – mândria Dubaiului

Proiectul Dynamic Tower, prezentat de un arhitect italian în New York, va fi construit în Dubai, până la finele anului 2010. Turnul va avea un centru fix din ciment, în jurul căruia se vor învârti etajele.

Înălţimea construcţiei este de 420 de metri şi cuprinde 80 de etaje realizate din module prefabricate. Fiecare apartament va executa rotaţia la comandă, pe o durată de aproximativ trei ore. Puterea necesară rotaţiilor se obţine de la celulele fotovoltaice solare amplasate în exteriorul turnului şi de la turbinele eoliene. Toate etajele dispun de câte o turbină eoliană proprie. În total, 79 de astfel de generatoare vor anima zgârie-norul, iar tu vei avea ocazia să admiri răsăritul şi apusul privind pe aceeaşi fereastră.

Dynamic Tower

Etajele clădirii vor fi construite într-o fabrică din Italia şi apoi transportate în Dubai, unde 80 de tehnicieni vor munci la asamblarea lor. Costurile sunt reduse astfel cu 10 procente, la fel ca şi timpul de execuţie care scade de şase ori. Chiar şi aşa, proiectul va costa cel puţin 700 de milioane de dolari. David Fisher (arhitectul) lucrează deja la schiţele altor două clădiri asemănătoare, destinate Moscovei şi New York-ului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News