DJI Mavic Air 2: primele detalii despre noua dronă mid-range. FOTO

17.04.2020
DJI Mavic Air 2: primele detalii despre noua dronă mid-range. FOTO

DJI are un program de lansare foarte bine pus la punct, lansând aproape la fiecare șase luni câte un nou produs. Anul trecut am primit trei dispozitive noi produse de compania chineză: drona Mavic Mini alături de stabilizatorul Osmo Mobile 3, iar anul acesta, sezonul de lansări pare să debuteze cu modelul Mavic Air 2, o alternativă mai compactă la modelele Pro, cu un preț accesibil și caracteristici îmbunătățite.

DJI nu a anunțat încă detaliile oficiale despre Mavic Air 2, însă noua dronă a ajuns în laboratoarele ANATEL, autoritatea braziliană care oferă certificare și aprobare pentru vânzarea dispozitivelor electronice pe teritoriul țării. Astfel, avem imagini reale cu Mavic Air 2, detalii despre hardware-ul dronei, cât și imagini din manualul de utilizare, care dezvăluie o nouă telecomandă, cu design îmbunătățit.

Mavic Air 2 nu pare să fie o dronă semnificativ diferită la capitolul design față de modelul anterior. Aceasta păstrează construcția compactă și adoptă acum o culoare gri completă. Aceasta este echipată cu toți senzorii necesari pentru a se feri automat de pericole, cu camere de protecție amplasate atât pe partea de jos, cât și în față și în spate, ceva ce Mavic Mini nu oferă. De asemenea, Drona vine cu o baterie foarte mare, de 3.500 mAh, care ar trebui să ofere o autonomie de aproximativ 34 de minute.

Se pare că Mavic Air 2 va zbura la distanță de până la 8 km de telecomandă și va putea transmite de la această distanță un flux video 1080p. Mai știm și că drona poate atinge viteza de 70 km/h, probabil într-un mod de performanță ridicată, care consumă mai multă energie. Alte detalii care au fost dezvăluite cu ocazia acestui „leak” sunt cele despre camera pe care drona o include. Avem de a face cu o cameră stabilizată pe două axe, cu un senzor de 48 megapixeli. Acesta poate oferi atât imagini la rezoluție înaltă, cât și filmări 4K, probabil cu o plajă dinamică extinsă față de modelul Air 1.

Telecomanda se schimbă odată cu Mavic Air 2, aceasta adoptând un design cu clemă. Astfel, telefonul care controlează drona ar trebui să fie ținut mai bine, iar acum ecranul este deasupra butoanelor, nu sub ele, cum era înainte. Conexiunea la telefon se face în continuare printr-un cablu, telecomanda oferind și încărcare pentru acesta în timpul utilizării.

Evenimentul de lansare pentru DJI Mavic Air 2 ar putea avea loc pe 27 aprilie, întrucât compania a început deja să vorbească despre „ceva nou” care ar putea fi prezentat în această zi.

(via DroneDJ)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult