DJI Mini 2, cea mai mică dronă 4K, disponibilă deja la vânzare înainte de anunțul oficial. VIDEO

29.10.2020
DJI Mini 2, cea mai mică dronă 4K, disponibilă deja la vânzare înainte de anunțul oficial. VIDEO

Anul trecut, DJI a lansat pe piață Mavic Mini, cea mai mică dronă din gama sa, un model cu o greutate de numai 249 de grame. Ne-am fi așteptat ca o nouă versiune de dronă de dimensiuni mici să vină mai târziu, poate la un an și jumătate sau chiar doi de la ultimul model, însă de nicăieri, modelul DJI Mini 2 a ajuns deja în magazine. Se pare că producătorul chinez renunță la branding-ul Mavic în cazul acestui model și aduce câteva upgrade-uri pe care utilizatorii și le doreau pentru prima generație. De altfel, această dronă încă nu a fost anunțată oficial.

DJI Mini 2 vine cu filmare 4K și semnal la 10km distanță

Se pare că magazinele Best Buy din SUA au pus pe rafturi modelul DJI Mini 2 înainte de termen. Faptul că drona a fost însă disponibilă pentru a fi pusă pe raft sugerează că un anunț oficial este iminent, dar surpriza a fost deja stricată. Totuși, acum știm măcar la ce să ne așteptăm și ce include pachetul DJI Mini 2, care pare să vină într-o variantă Combo cu mai multe accesorii.

Noua dronă pare să ofere dimensiuni identice cu modelul Mavic Mini original. Aceasta cântărește tot 249 de grame și vine echipată cu aceeași cameră video. Cu toate acestea, DJI a activat pe acest model capabilitatea de a filma în rezoluție 4K, ceea ce sugerează fie că au fost realizate optimizări suplimentare, fie că drona a primit un upgrade de procesor, care să poată procesa eficient imagini în rezoluție 4K. Totuși acesta este singurul upgrade. Drona permite filmare în 4K la 30, 25 sau 24 cadre pe secundă, 2.7K la 30, 25 sau 24 cadre pe secundă și în Full HD până la 60 de cadre pe secundă.

Dar cel mai important upgrade al lui DJI Mini 2 este telecomanda, care face tranziția la modelul mai nou, echipat cu tehnologia OcuSync 2.0. Aceasta ar trebui să asigure o transmisie wireless a semnalului video pe distanțe mai mari (până la 10 km spune cutia) și la o calitate mai înaltă către aplicația de smartphone. Totodată, timpul de zbor a fost crescut la 31 de minute la o singură încărcare.

DJI oferă multe accesorii în pachet

Accesoriile pentru Mavic Mini par să fie compatibile și cu Mini 2, bateriile și elicele fiind identice. În cutia care pare să coste 499 dolari în SUA sunt incluse și câteva accesorii extra, precum trei acumulatori, un încărcător pentru toate trei simultan și o geantă de transport care poate găzdui drona și toate aceste bonusuri.

Anunțul ar putea avea loc foarte curând, în următoarele câteva zile sau săptămâni.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult