DJI pregătește drona Mini 3 Pro, cu senzori de proximitate și baterie mai mare

04.04.2022
DJI pregătește drona Mini 3 Pro, cu senzori de proximitate și baterie mai mare

Dronele DJI Mini și Mini 2 au reușit să impresioneze la momentul lansării atât prin dimensiunile reduse și greutatea sub anumite limite, care permit operarea lor aproape oriunde, dar și prin prețurile scăzute, care au făcut astfel zborul cu drona accesibile mai multor utilizatori. Se pare însă că următorul model al seriei, DJI Mini 3 Pro, va urca puțin în preț, dar și în capabilități, apropiindu-se de specificațiile modelelor superioare, dar păstrând dimensiunile reduse.

DJI Mini 3 Pro va aduce îmbunătățiri semnificative

În trecut și alte produse DJI au ajuns pe internet înainte de anunțul oficial, ba chiar unele au ajuns la vânzare înaintea lansării, deci imaginile noi în care apare drona DJI Mini 3 Pro ar putea fi reale. Acestea au apărut pe contul de Twitter al lui Jasper Ellens, un „investigator” al companiei DJI, care a mai publicat astfel de informații în trecut.

Acesta a publicat imaginile alături de câteva detalii despre specificațiile dronei. DJI Mini 3 Pro va păstra design-ul compact și va rămâne o dronă ușoară, la sub 250 de grame. Aceasta va integra acum un gimbal pe trei axe și va folosi o baterie mai mare, de 2.453 mAh (față de 2.250 mAh). De asemenea, camera va fi îmbunătățită, cu un obiectiv echivalent cu o focală de 24mm de full frame, cu diafragmă f/1.7 (față de f/2.8). Acest lucru ar trebui să asigure imagini mai bune în lumină slabă.

Dar cel mai important upgrade al dronei va fi sistemul de senzori de proximitate. DJI Mini 1 și 2 au folosit doar senzori în partea de jos, pentru asistența la aterizare, însă DJI Mini 3 va fi echipat cu un set complet, care va oferi, cel mai probabil, asistență la obstacole: doi senzori mai mari în partea de jos, doi senzori frontali și doi senzori în partea din spate, vor asigura că drona poate să detecteze pericole și să se oprească sau să le ocolească în zbor. Acest lucru ar putea asigura și prezența funcției „Active Track”, care este absentă de pe dronele Mini din prezent, care permite urmărirea automatî a unui subiect.

Nu știm cât costă sau ce alte upgrade-uri de performanță primește

Ce nu știm încă despre DJI Mini 3 Pro este prețul, care ar putea crește considerabil, și capabilitățile sale de filmare. Mini 2 filma deja în 4K la 30 de cadre pe secundă, deci este posibil să primească un upgrade la 4K 60, sau 5.7K 30, de asemenea, numele „Pro” ar putea sugera și filmare în format „log”, pentru colorizare avansată în post producție. Între timp, DJI a început să ofere și OccuSync 3.0 pe dronele sale mai avansate, un sistem wireless de control și transmisie video pe distanță mai mare și la calitate mai bună.

Anunțul oficial ar trebui să aibă loc în următoarele câteva săptămâni.

via The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult