DJI pregătește seria Mavic 3 cu modele Pro și Cine dedicate profesioniștilor

24.09.2021
DJI pregătește seria Mavic 3 cu modele Pro și Cine dedicate profesioniștilor

DJI are o cadență de lansări bine pusă la punct, în fiecare an oferind câte un nou produs din categoriile în care activează. Fie că vorbim despre drone, stabilizatoare profesionale pentru aparate foto sau pentru smartphone-uri, deja ne-am obișnuit să ne așteptăm la una sau două lansări importante pe an de la companie. Se pare că următoarea lansare majoră va fi pentru gama de drone profesionale Mavic, care va primi un upgrade mult așteptat pentru modelul „Pro”.

Drona Mavic 3 Pro ar putea permite până la 46 de minute de zbor

Gama de drone Mavic Pro a înlocuit încet dar sigur seria de drone Phantom, care a pus DJI pe harta acestei categorii la nivel mondial. Dacă primul Mavic Pro inova prin design-ul pliabil, care făcea produsul să devină mult mai compact decât în trecut, modelul Mavic 2 Pro a introdus optică de la Hasselblad și senzor mai mare, alături de un model Mavic 2 Zoom.

Se pare că generația Mavic Pro 3 va veni cu upgrade-uri și mai mari și că vor exista din nou două modele: un „Mavic 3 Pro și Mavic 3 Cine”. Diferențele între modele nu vor fi însă imense. Modelul Cine pare să integreze un SSD intern cu posibilitatea de transfer a datelor la 1 Gbps prin cablu de date. De asemenea, o nouă telecomandă cu o nouă versiune de OcuSync va permite control de la o distanță de până la 15 km.

Noutățile adevărate sunt însă faptul că noile drone Mavic 3 vor beneficia de câte două camere: una principală, cu obiectiv f/2.8 cu distanță focală de 24mm (echivalent pe FF) și senzor de 20 megapixeli pe format Micro Four Thids, mai mare decât cel de 1” folosit anterior, și una de 12 megapixeli cu senzor de 1/2″, cu distanță focală echivalentă cu 160 mm pe full frame. Practic ai un zoom optic de aproximativ 6-7x.

Pe lângă distanța mai mare de funcționare, crește și autonomia. Mavic 3 Pro ar putea asigura 46 de minute de zbor, față de 31 pe Mavic 2 Pro. Drona ar putea fi însă încărcată direct cu un cablu USB-C, fără un încărcător extern pentru baterie. În consecință, și greutatea crește, de la 907 la 920 grame.

Având în vedere că părți din manualul de utilizare pentru Mavic 3 Pro și Mavic 3 Cine au ajuns online, probabil că drona este aproape de lansare.

Prețul va fi însă unul „Pro”. Sunt așteptate prețuri care pornesc de la 1.600 dolari pentru modelul Mavic 3 Pro, și 1.000$ în plus pentru Mavic 3 Cine.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult