Snapchat renunță la drona Pixy la patru luni de la lansare

19.08.2022
Snapchat renunță la drona Pixy la patru luni de la lansare

În urmă cu doar patru luni, Snap Inc., compania care deține Snapchat, anunța un nou produs hardware inedit. După mai multe generații de ochelari de soare echipați cu camere foto, compania lansa o dronă de dimensiuni mici numită Pixy, capabilă să zboare automat și să capteze selfie-uri și clipuri video scurte. Se pare însă că această direcție nu va mai fi explorată în viitor, întrucât există zvonuri din interiorul companiei că proiectul Pixy ar fi fost anulat.

Drona Pixy propunea o soluție zburătoare pentru realizarea de selfie-uri

Wall Street Journal a publicat un articol bazat pe declarații ale unor surse din companie în care menționează că drona Pixy a fost anulată. Se pare că CEO-ul Snap, Evan Spiegel, a anunțat renunțarea la acest proiect în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu angajații. Acesta a spus că dezvoltarea dronei Pixy se încheie, fără să spună și dacă vânzarea dronei va fi oprită. Cel mai probabil însă, compania va continua să vândă Pixy atât timp cât mai există stocuri.

De altfel, site-ul oficial al dronei menționează că drona va fi disponibilă la vânzare „în limita stocurilor disponibile”. Astfel, sunt slabe șanse ca Pixy să intre din nou în stoc după ce acestea vor fi epuizate.

Diferența dintre Pixy și alte drone din piață era că aceasta era o dronă automată, care putea urmări subiectul fără efort și fără necesitatea unei telecomenzi dedicate. De altfel, totul se realiza prin intermediul unei aplicații, prin care puteai descărca clipurile și fotografiile realizate pentru a fi publicate apoi pe Snapchat.

Se pare că o dronă de acest gen la prețul de 230 de dolari nu a avut succesul dorit, iar în urma problemelor financiare ale Snap Inc. din ultima perioadă, proiectul nu a mai putut fi susținut financiar.

Pe de altă parte, abonamentul Snapchat+, pare să se bucure de un succes destul de mare, atrăgând deja milioane de utilizatori, interesați să testeze, contra cost, cele mai noi funcții oferite de aplicație.

sursa: WSJ

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult