Sony anunță oficial Airpeak, prima sa dronă profesională pentru creatorii de conținut

12.01.2021
Sony anunță oficial Airpeak, prima sa dronă profesională pentru creatorii de conținut

Sony a anunțat încă de anul trecut că se pregătește să intre pe piața de drone pentru filmare cu noile modele Airpeak, iar astăzi vedem pentru prima dată o soluție a companiei japoneze. DJI a dominat piața de drone pentru consumatori, dar și pe cea de drone profesionale pentru filmare, iar Airpeak încearcă mai întâi să convingă profesioniștii. Vorbim despre o dronă cu patru motoare, capabilă să care și să stabilizeze camere mirrorless profesionale.

Modelul Sony Airpeak intră în concurență cu DJI Inspire

Drona Airpeak nu este o dronă extrem de portabilă și nici una pe care să o cumpere orice amator pasionat de fotografie sau filmare din dronă. Acesta este un produs pentru creatorii de conținut profesioniști care au nevoie de echipament high-end. Totuși, Sony spune că este cea mai mică dronă profesională de acest gen. Un avantaj îl vor avea însă cei care folosesc deja camere mirrorless Sony Alpha, unele dintre cele mai apreciate pentru filmare de pe piață.

Sony spune că AirPeak a fost construită special pentru această gamă de camere, fiind echipată cu un stabilizator care se împacă perfect cu forma, design-ul și capabilitățile acestora. Desigur, drona Airpeak integrează și o cameră proprie, dar aceasta este folosită mai degrabă pentru navigație decât pentru crearea de conținut.

Desigur, încă nu avem detaliile cele mai importante despre Airpeak, precum performanțele dronei, adică nu știm ce autonomie oferă bateria sau ce viteză maximă prinde, însă pare să se țină cu succes după mașina electrică Vision-S de la Sony, întrucât în clipul de prezentare al mașinii a reușit să țină pasul cu aceasta.

De asemenea, se pare că, cel puțin la început, sistemul de drone Airpeak nu este compatibil cu alte camere în afară de cele din gama Alpha. Sony a promis o lansare pentru primăvara anului 2021 pentru primul model din această nouă gamă de produse.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult