ASUS Qube, Google TV are încă un susţinător

08.01.2013
ASUS Qube, Google TV are încă un susţinător

 

Google Nexus Q, player-ul media de reţea prezentat în vara anului trecut la Google I/O, nu a avut o viaţă prea lungă, compania amânând pe termen nedeterminat lansarea acestuia din cauza reacţiilor negative stârnite de facilităţile modeste şi preţul prea mare. Însă platforma Google TV, după un început nesatisfăcător pe platforma x86, pare să meargă într-o direcţie mult mai bună odată cu migrarea către ARM, iar ultimul dintre producătorii interesaţi este ASUS.

Prezentat la CES 2013, ASUS Qube este un player Google TV bazat pe platforma hardware Marvell ARMADA 1500, anunţată acum un an şi pe care se bazează multe din soluţiile actuale care rulează această platformă software de la Google. Având un aspect cubic asemănător cunoscutului Boxee, Qube foloseşte o interfaţă particularizată de la care i se trage de altfel şi numele.

Dotările includ două porturi HDMI, conectivitate Ethernet si Wi-Fi 802.11 b/g/n, un port USB şi o telecomandă cu tastatură QWERTY care mediază şi comenzile vocale sau controlul prin gesturi. ASUS Qube include o stocare internă dar care se pare că nu va fi accesibilă în mod direct, o abordare folosită şi de alţi producători rivali, şi 50 GB de stocare online oferită de ASUS.

Produsul va fi lansat undeva în luna martie la un preţ de circa 150 de dolari. Prima piaţă pe care acesta va ajunge va fi cea a Statelor Unite, unde acesta va oferi integrare Google Play, Netflix, Amazon şi HBO. Cum aceste servicii nu sunt accesibile în multe alte ţări, este neclar în acest moment dacă ASUS Qube va ajunge şi în Europa.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News