O companie se pregătește să lanseze televizorul gratuit, care îți afișează reclame pe un ecran secundar

05.05.2023
O companie se pregătește să lanseze televizorul gratuit, care îți afișează reclame pe un ecran secundar

O companie din SUA propune un concept extrem de neobișnuit, care are șansa să schimbe piața de televizoare așa cum o știm. Teevee Corporation are în plan să lanseze un nou televizor, numit Telly, echipat nu doar cu ecranul standard, ci și cu un ecran secundar, sub acesta. Clienții vor primi însă televizoarele pe gratis, încasările și profitul companiei fiind încasate apoi de la parteneri, care vor putea afișa reclame pe ecranul secundar al televizoarelor.

Telly este un televizor gratuit, susținut de reclame

Conceptul este extrem de ieșit din comun, întrucât televizoarele sunt în continuare produse considerate scumpe, iar cumpărarea unui model din gamele superioare este de obicei o cheltuială mare. Teevee Corporation dorește însă să îți dea un televizor gratuit, pe care să îl folosești când și cât dorești, cu mențiunea că vei fi „bombardat” de reclame pe ecranul secundar din partea de jos.

Acel ecran nu va afișa însă exclusiv reclame, spune co-fondatorul companiei, Ilya Pozin. Acolo vor apărea și noi informații despre vreme, titluri de pe publicații de știri, sau scorurile meciurilor care sunt în desfășurare sau care s-au terminat de curând.

Și mai interesant este însă faptul că televizoarele Telly nu vor fi echipate cu un sistem de operare smart. Acestea vor putea fi livrate însă alături de dispozitive de streaming, precum cele de la Roku sau Amazon, care oferă apoi acces la serviciile de streaming prin intermediul funcțiilor de cast sau prin aplicații dedicate.

În partea de jos, unde se va afla ecranul secundar, Telly ar putea integra și un soundbar, pentru a reda sunet la calitate mai înaltă decât boxele interne ale unui televizor obișnuit.

Deși poate părea că un ecran secundar care afișează permanent reclame este ceva enervant sau deranjant, faptul că ai șansa să intri în posesia unui televizor fără să plătești pentru el va convinge probabil mulți potențiali clienți să accepte oferta. Desigur, nu te oprește nimic să acoperi acel ecran cu ceva, pentru a nu distrage atenția în timpul vizionării.

Site-ul oficial Telly sugerează că această lansare va fi „cel mai important lucru care se întâmplă în domeniul televizoarelor de la lansarea modelelor color”. Site-ul nu vine cu alte informații, fiind unul provizoriu, doar pentru teasing. Lansarea Telly ar putea avea loc chiar anul acesta, probabil în SUA.

via The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult