Philips părăseşte industria electronicelor de larg consum

30.01.2013
Philips părăseşte industria electronicelor de larg consum

Celebrul şi bătrânul producător european de echipamente electronice Philips este cea mai recentă companie care abandonează piaţa produselor electronice de larg consum, compania anunţând ieri că a vândut divizia de echipamente audio, video, multimedia şi periferice japonezilor de la Funai.

La fel ca multe alte nume celebre precum Akai, Grundig sau Nakamichi, Philips nu a putut rezista pe o piaţă extrem de dură în care preţul este hotărâtor iar profitul brut din ce în ce mai mic, şi a decis să părăsească acest segment de piaţă şi să se concentreze doar pe echipamentele pentru iluminare şi pe cele medicale. În plus, conform declaraţiilor oficiale, nici piaţa nu mai este atât de deschisă către echipamentele audio sau DVD/Blu-ray, aceasta orientându-se către streaming-ul online şi alte forme de stocare digitală. Această limitare a prezenţei de piaţă nu este o noutate pentru companie, aceasta având şi în cursul ultimului deceniu al secolului trecut un hiatus similar.

Tranziţia către noul proprietar se va prelungi până în 2017, numele Philips urmând să ne mai însoţească o perioadă de timp. Renunţarea la aceste produse este al treilea pas dintr-un proces care a început în 2008, când Philips a vândut divizia sa de monitoare celui mai mare producător de monitoare, compania TPV Technology Limited din Hong Kong.  Ulterior, Philips a vândut în primăvara lui 2011 şi divizia de televizoare, aceasta fiind împărţită între Funai, în cadrul pieţei nord-americane, şi aceiaşi TPV Technology Limited, în cazul pieţei euro-asiatice. În ambele cazuri, numele Philips a fost păstrat şi este de aşteptat ca şi în cazul de faţă să se întâmple acelaşi lucru.

Pe lista jaloanelor importante ale evoluţie conţinutului multimedia, numele Philips se regăseşte pe prima casetă audio, primul casetofon portabil, primul videocasetofon şi primul player pentru compact discuri audio.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News