Sonos anunță Era 100 și Era 300, două difuzoare „smart” scumpe, cu WiFi 6 și Bluetooth

08.03.2023
Sonos anunță Era 100 și Era 300, două difuzoare

Sonos a anunțat două noi boxe inteligente, care dau startul unei noi serii de produse în portofoliul său. Era 100 și Era 300 sunt realizate pentru două categorii diferite de clienți și aduc pentru prima dată pe acest tip de dispozitive câteva capabilități pe care nu le-am mai văzut în trecut. Desigur, fiind vorba despre produse Sonos, acestea sunt scumpe, dar promit și performanță foarte ridicată.

Sonos Era 100 este noul model de bază, care înlocuiește vechiul One

sonos era 100 black

Era 100 este un model de bază în gama de produse Sonos. Acesta este realizat special pentru a înlocui modelul Sonos One în ofertă. Pe lângă sunet îmbunătățit, prin intermediul a două difuzoare stereo și un „midwoofer” integrat (cu 25% mai mare decât cel de pe One), cu amplificatoare dedicate, Era 100 vine și cu suport pentru redare prin Bluetooth 5.0, WiFi 6 și cu un port USB Type-C, prin care pot fi adăugate alte surse de redare prin fir (telefon, tabletă, laptop, cu un adaptor jack proprietar).

Era 100 rămâne însă un difuzor stereo și o soluție recomandată pentru cei care doresc să își creeze un sistem surround alăturid e un soundbar și un Sub de la Sonos. Ce nu rămâne la fel ca în cazul modelelor Sonos One este prețul. Era 100 vine la 279 de euro, un preț piperat, și chiar similar cu cel al soundbar-ului Sonos Ray, la momentul lansării de anul trecut.

sonos era 100 white

Era 300 este realizat pentru redare a sunetului 3D spațial

Noul Era 300 este însă un produs 100% nou, care pare să intre în aceeași zonă cu Sonos Five, difuzorul mare de cameră pe care compania va continua să îl vândă în paralel. Cele două modele au chiar și un preț similar, de 500 de euro, însă Era 300 vine cu câteva avantaje. Bluetooth și USB-C ar fi primul, însă acest model este realizat special pentru compatibilitate cu redare de sunet „spațial”.

Folosind patru difuzoare, două subwoofer-e și șase amplificatoare pentru acestea (din clasa D), alături de forma de „fundă”, Era 300 promite redare de sunet spațial de pe Apple Music și alte servicii compatibile, cât și un volum semnificativ crescut, datorită formei. Ce nu va oferi însă Era 300 în comparație cu Five este bas la fel de pronunțat, acel model fiind în continuare recomandat pentru cei care vor calitate Hi-Fi și bas puternic.

sonos era 300 white

Era 300 poate fi integrat într-un sistem cu un soundbar Arc și un Sub pentru realizarea unui sistem 7.1.4 surround cu Dolby Atmos. În cazul Sonos Era 100, acesta poate fi folosit pentru realizarea de sisteme surround 5.1 „standard”.

Sonos vinde două adaptoare USB Type-C pentru aceste boxe, una strict pentru conectare prin fir la rețea cu port Ethernet și una care include alături și un jack de 3,5mm. Alte adaptoare USB non-Sonos nu vor putea fi folosite pentru Line-in, ci doar pentru line-out.

sonos era 300 atmos

Noile boxe vor putea fi acordate pentru spațiul în care sunt plasate prin tehnologia TruePlay, care debutează acum și pe Android în varianta „Quick Tune”. TruePlay-ul „adevărat”, numit „Advanced Tuning” rămâne însă disponibil exclusiv pe aplicația de iOS. Ce pierd aceste modele este compatibilitatea cu Google Assistant (care oricum nu era disponibilă în România). Doar Alexa va putea fi folosit ca asistent virtual pentru comenzi vocale.

Lansarea noilor difuzoare Sonos Era 100 și Era 300 este programată pentru 28 martie.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult