Sonos anunță soundbar-ul premium Arc și versiuni noi ale produselor Sub și 5

07.05.2020
Sonos anunță soundbar-ul premium Arc și versiuni noi ale produselor Sub și 5

Sonos a anunțat azi-noapte o reîmprospătare a gamei sale de produse, cât și o nouă aplicație pentru mobil, care să faciliteze configurarea și utilizarea mai simplă a dispozitivelor sale. Vorbim despre un nou soundbar premium numit Sonos Arc și împrospătarea la nivel hardware a dispozitivelor Sonos Sub și Sonos 5. La nivel de funcționalitate nu s-au schimbat foarte multe însă și nici la cel de design, diferențele fiind mai degrabă la nivelul funcțiilor smart.

Sonos Arc – soundbar de top cu Dolby Atmos

Cel mai important produs din noua gamă de sisteme audio Sonos este soundbar-ul Arc. Acesta este acum pe poziția cea mai de sus din gama de produse a companiei și promite un sunet excelent, în special datorită compatibilității cu standardul Dolby Atmos. Pentru a oferi un sunet cât mai bogat și spațiere realistă a sunetelor, Sonos Arc vine cu două difuzoare orientate în sus, restul de 9 fiind poziționate pe toată lățimea dispozitivului.

Sonos Arc vine în pachet cu un sistem de  montură pe perete „invizibil”, care include și magneți care pun automat boxa într-un mod de redare special realizat pentru acest mod de montură. Atunci când este pus direct pe o masă, de exemplu, este folosit un alt profil de sunet, care să ofere o experiență de audiție de calitate fără să distorsioneze și pentru a evita cât mai mult vibrațiile altor obiecte din jur.

Este destul de clar că Sonos dorește ca acest soundbar să fie în centrul sistemului multimedia, fiind dedicat redării prin intermediul unui televizor. Totuși, asemeni modelelor precedente, acesta vine cu o singură intrare HDMI, fără posibilitatea de a atașa alte dispozitive printr-un jack, sau chiar în mod wireless, prin Blueooth. Pentru redarea de pe servicii precum Spotify, de exemplu, există doar Wi-Fi, boxa redând nativ de pe ele. Printr-un smartphone poți reda de pe soundbar folosind Google Assistant sau Amazon Alexa, poți folosi AirPlay 2 de pe produsele Apple, aplicația dedicată sau poți folosi telecomanda televizorului pentru control.

Sonos Sub Gen 3 – woofer inteligent

Cei care nu sunt mulțumiți cu puterea frecvențelor joase oferite de boxele inteligente Sonos au acum o nouă opțiune de subwoofer. Sonos Sub Gen 3 vine cu același design și aceleași performanțe precum generația precedentă, însă compania spune că a upgradat semnificativ componentele interne. Este vorba despre procesor și memorie, componentele care asigură funcțiile smart ale acesteia. Astfel, performanța ar trebui să fie similară cu cea a modelului Sub Gen 2, însă acesta va putea să primească actualizări software pe o perioadă mai lungă.

SubGen3HomeTheater

După controversele recente, care sugerau că Sonos dorește să dezactiveze complet dispozitivele utilizatorilor, punându-le în mod reciclare pentru a nu mai putea fi folosite, compania încearcă aparent să câștige încrederea clienților promițând suport software extins.

Sonos 5 – boxă inteligentă pentru acasă

În cele din urmă, Sonos 5, boxa inteligentă „de cameră” a companiei, primește de asemenea acest upgrade hardware. Diferența vizuală față de modelul precedent este faptul că există acum o versiune cu carcasă complet albă. Față de alte modele, Sonos 5 are și conexiune line-in, nu doar redare prin Wi-Fi.

sonos 5

Aplicația Sonos

În cele din urmă, Sonos a anunțat o nouă aplicație, aceasta oferind o interfață mai simplă și mai bine organizată. Aceasta este absolut necesară pentru utilizarea noilor produse, acestea nefiind compatibile cu aplicația veche.

new app

Sonos Arc, Sub, 5 – prețuri și data de lansare

Ca și în cazul modelelor din trecut de la Sonos, produsele sale nu sunt deloc ieftine. Acestea sunt produse de redare audio premium și vor concura cu alte produse de top din oferta concurenței. Toate modelele sunt disponibile deja pentru pre-comandă și vor fi lansate în magazine pe 10 iunie

  • Sonos Arc – 899 euro
  • Sonos Sub Gen 3 – 799 euro
  • Sonos 5 – 575 euro
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult