Tomacro LimHD 310S – player HD prin definiţie

08.06.2008
Tomacro LimHD 310S – player HD prin definiţie
Performanţe (II); Concluzie

Meniul este simplu şi intuitiv, iar navigarea se face uşor cu ajutorul butoanelor de pe telecomandă. Accesarea conţinului multimedia de pe HDD-ul intern sau extern se face pe baza structurii de directoare, tastele Movie, Music şi Photo fiind folosite pentru afişarea fişierelor corespunzătoare dintr-un director. Trebuie menţionat că performanţa dispozitivelor de tipul lui LimHD 310S se bazează de multe ori pe firmware-ul instalat. Producătorul lansează regulat patch-uri noi şi este recomandată instalarea lor. Acest pas este foarte simplu de realizat şi nu implică decât descărcarea unui fişier de pe site-ul oficial pe un stick USB, conectarea lui la player şi accesarea submeniului Software din meniul Settings. Am fost suprinşi în mod plăcut să descoperim că meniurile pot fi afişate şi în limba română.

În lipsa unui sistem audio 5.1 am folosit pentru testare un sistem Hi-Fi 2.0 cu putere totală de 80W. La capitolul calitate audio nu am avut nimic de reproşat player-ului. Zgomotul de fond a fost aproape inexistent. Singurul lucru care-l avem de imputat player-ului este lipsa unei ieşiri analogice pe 5.1 canale. Nu veţi găsi cele trei mufe jack cunoscute de 3.5 mm sau conectorii RCA specifici. Din nefericire, numai sistemele surround mai scumpe, dotate cu intrări digitale sau optice, vor putea recepţiona sunetul pe 6 canale de la player.

Tomacro LimHD 310S – pentru filme HD, muzică şi imagini

Calitatea imaginii a fost foarte bună atunci când am folosit ieşirea video HDMI. Folosind portul VGA, imaginile au avut o luminozitate mai scăzută, dar aceasta a putut fi compensată atât de setările ecranului, cât şi de setările player-ului. Butoanele de zoom de pe telecomandă pot fi folosite atât în cazul pozelor, cât şi în cazul filmelor. Zgomotul făcut de player în timpul funcţionării este relativ redus, iar carcasa se încălzeşte uşor.

Concluzie

Tomacro LimHD 310S ne-a lăsat o impresie bună, atât datorită performanţelor, cât şi datorită numărului mare de formate video recunoscute. Însă player-ul are nevoie de anumite condiţii pentru a fi folosit la potenţialul maxim. Este recomandat să dispuneţi în primul rând de o plasmă sau un LCD TV compatibil minim cu rezoluţia 720p deoarece LimHD 310S este prin definiţie un player HD. Apoi, sistemul audio surround de care dispuneţi ar trebui să fie dotat cu intrare digitală sau optică pentru a vă putea bucura de sunet pe 5.1 canale. Am apreciat posibilitatea de conectare la reţea şi faptul că poate fi redat conţinutul multimedia din alte surse externe. Dacă aveţi la dispoziţie un număr mare de filme HD, iar conectarea ecranului de mari dimensiuni la calculator nu este uşoară, atunci vă recomandăm acest player de la Tomacro.

Player-ul a fost testat prin amabilitatea Provision, importator Tomacro în România. Preţul recomandat de producător este 1185 RON cu TVA inclus, iar produsul poate fi achiziţionat de la magazinele virtuale mediadot.ro, lookatme.ro, pro.ro, precum şi de la altele într-un viitor apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News