Huawei Vision, noul rival Apple Vision Pro? Cu ce specificații ar veni noul headset

19.02.2024
Huawei Vision, noul rival Apple Vision Pro? Cu ce specificații ar veni noul headset

Huawei Vision, headset-ul de realitate mixtă al companiei, ar putea să vina cu o competiție serioasă pentru Apple Vision Pro, potrivit unui nou raport. Lansat la începutul acestui an pe piață de către Apple, cu un preț de 3.499 dolari, dispozitivul este alimentat de cipurile M2 și R1 și dispune de 12 camere diferite.

Cu toate acestea, noul dispozitiv al mărcii chinezești, presupus a fi numit Huawei Vision, ar putea întrece Vision Pro în mai multe domenii. Printre altele, se spune că greutatea sa este la jumătate față de cea a lui Vision Pro, scrie Android Headlines.

Detaliile despre headset-ul Huawei vin dintr-o postare pe Weibo făcută de Li Nan, fostul director de marketing al brandului chinez de tehnologie Meizu. În postare, el nu a dezvăluit doar numele produsului, Huawei Vision, care ar fi fost brevetat de companie în 2019, dar a și subliniat că acesta ar putea oferi o valoare mai bună decât Apple Vision Pro.

Huawei Vision, oferit la jumătate de preț comparativ cu Vision Pro

Potrivit postării, headset-ul de realitate mixtă ar putea avea o greutate de 350g, ceea ce ar fi aproape la jumătate față de greutatea de 600g a lui Apple Vision Pro. Totuși, conform acestuia, o greutate mai mică nu înseamnă neapărat un produs inferior.

Li Nan a subliniat, de asemenea, că marca chineză ar putea utiliza același display Sony micro-OLED 4K pe care Apple l-a folosit pentru headset-ul său. Majoritatea utilizatorilor au considerat experiența de afișare a headset-ului Apple ca fiind punctul forte principal. În plus, se mai zvonește că Huawei Vision ar putea avea un preț de 1.750 dolari, ceea ce este din nou la jumătate din prețul headset-ului Apple.

În afară de aceasta, postarea a menționat că Huawei Vision ar putea fi alimentat de procesoare dezvoltate de companie și să ofere o experiență lipsită de întreruperi. Deși nu există o dată de lansare menționată, se spune că headset-ul de realitate mixtă al Huawei ar putea fi lansat mai târziu în acest an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult