Bing Chat, disponibil acum în Chrome și Safari pe desktop și mobil

08.08.2023
Bing Chat, disponibil acum în Chrome și Safari pe desktop și mobil

Microsoft a anunțat că „în curând”, browserele Chrome și Safari vor primi acces la chatbot-ul său din Bing search. Această funcție era deja în teste de câteva săptămâni, însă acum Microsoft spune că este gata să lanseze capabilitatea. Astfel, utilizatorii care doresc să acceseze Bing Chat AI, care este bazat pe ChatGPT 4, o vor putea face și fără să instaleze browser-ul Edge de la Microsoft, sau aplicația Bing pentru mobil.

Poți accesa Bing Chat de la Microsoft în Safari și Chrome

Fie că vrei să accesezi Bing Chat de pe desktop sau de pe mobil, o vei putea face direct din browser-ul preferat. Microsoft a confirmat că inclusiv variantele mobile ale browser-elor vor fi compatibile. Este curios însă faptul că Microsoft sugerează în continuare că cea mai bună experiență va fi tot pe Edge, însă acest browser nu va mai fi obligatoriu. Probabil că este vorba despre faptul că Bing Chat AI este integrat direct în Edge, având un buton dedicat în interfață, nefiind necesară navigarea către motorul de căutare Bing pentru a-l accesa.

“Acest următor pas în călătorie permite Bing să prezinte valoarea incredibilă a răspunsurilor rezumate, crearea de imagini și multe altele, unui număr mai mare de oameni. Veți obține majoritatea beneficiilor excelente ale Bing și vom continua să optimizăm pe parcurs pentru a satisface nevoile dvs. în diferite browsere” a explicat Microsoft în anunțul oficial.

Deși Microsoft promite că funcția va veni „în curând”, aceasta este deja disponibilă în browser-ele desktop. Am testat deja Bing Chat folosind browser-ul Chrome, iar experiența de utilizare este identică cu cea de pe Edge. De altfel, Edge este un browser bazat pe Chromium, proiectul open-source de la Google pe care este bazat și browser-ul Chrome, deci la nivel de funcționalitate, cele două browser-e nu ar trebui să ofere experiențe fundamental diferite. În timpul testelor, pe Chrome discuțiile cu Bing Chat erau limitate la 5 replici, față de 30 pe Edge.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult