Experiment: Smartphone-urile momentului, potrivit Bing Chat. Robotul AI dă recomandări bune, dar pline de greșeli

28.03.2023
Experiment: Smartphone-urile momentului, potrivit Bing Chat. Robotul AI dă recomandări bune, dar pline de greșeli
Foto: Shutterstock

Noul chatbot cu inteligență artificială al Bing, bazat pe tehnologie OpenAI, are potențialul de a revoluționa căutarea online. Serviciul oferă sfaturi decente când vine vorba despre tehnologie. Inspirat de un alt articol, în care am întrebat Bing Chat care sunt cele mai bune periferice de gaming pe care le poți cumpăra acum, am repetat experimentul întrebând robotul care sunt cele mai bune smartphone-uri ale momentului.

Am folosit modul Creative al serviciului, deoarece acesta oferă cele mai originale și surprinzătoare răspunsuri.

Cele mai bune trei smartphone-uri din 2023 sunt, potrivit Bing Chat:

Prima recomandare oferită este Samsung Galaxy S23 Ultra. Bing Chat notează că acesta este cel mai bun smartphone cu Android și, potrivit unor surse respectabile (TechRadar și Tom’s Guide), cel mai bun telefon inteligent de pe piață. Chatbot-ul notează că telefonul are un display „uimitor”, sistem quad-camera cu senzor principal de 200 MP, baterie „uriașă” de 5.000 mAh și stylus S Pen. Totuși, Bing Chat avertizează că dispozitivul Samsung este foarte scump, prețul de pornire fiind de 1.300 de dolari.

Citește și: Robotul Bing bazat pe ChatGPT a luat-o razna: Minte, îi ceartă pe utilizatori și este nepoliticos

A doua recomandare nu surprinde, de asemenea. Chatbot-ul Microsoft ne recomandă iPhone 14 Pro Max, „cel mai bun iPhone”. Serviciul precizează că, potrivit unor surse, acesta este cel smartphone-ul cu cea mai bună cameră de pe piață. Aflăm, de la sursa citată, că dispozitivul are un ecran „superb” de 6,7”, un procesor foarte rapid A15 Bionic (aici este o greșeală; procesorul de pe acest model de iPhone este A16 Bionic) și sistem de deblocare sigură Face ID. Bing Chat ne spune că și acest model este foarte scump, iar prețurile încep de la 1.100 de dolari.

A treia recomandare este destul de surpinzătoare. Bing Chat ne recomandă Google Pixel 6a, despre care spune că este cel mai bun smartphone de buget. Suntem informați că telefonul are un procesor „decent” Snapdragon 778G (din nou o informație greșită; procesorul este Google Tensor GS 101), un sistem de camere pe care te poți baza, cu senzor principal de 12,2 MP și ultrawide de 16 MP (corect este utrawide de 12 MP), precum și o baterie „solidă” de 4.680 mAh (capacitatea corectă este de 4.410 mAh). Chatbot-ul subliniază faptul că Pixel 6a vine cu caracteristici unice, precum Call Screen sau Now Playing.

După cum vedem, recomandările Bing Chat sunt interesante și utile, însă răspunsurile includ destul de multe greșeli. De aceea, va mai trece ceva timp până când aceste servicii vor putea înlocui motoarele de căutare tradiționale, precum Google Search.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult