Google lucrează la un nou asistent virtual numit Pixie

15.12.2023
Google lucrează la un nou asistent virtual numit Pixie

În contextul în care giganții tehnologici din întreaga lume lucrează intens pentru a integra puterea inteligenței artificiale în produsele lor, Google face un nou pas important în această direcție.

Recent, s-a dezvăluit că Google lucrează la un nou asistent virtual AI numit Pixie, care va fi alimentat de Gemini, cel mai nou și puternic model de limbaj al companiei. Acest asistent AI ar putea fi o parte integrantă a viitoarelor smartphone-uri Pixel 9, pe care Google plănuiește să le lanseze în viitorul apropiat.

Potrivit unui raport publicat de The Information, Pixie este conceput pentru a le oferi utilizatorilor o experiență personalizată a Google Assistant, utilizând date din Gmail, Maps și alte aplicații Google de pe telefonul utilizatorului.

Se așteaptă ca Pixie să ofere mai mult decât un simplu răspuns la întrebări, având capacitatea de a executa sarcini complexe, cum ar fi sugestia celui mai apropiat magazin unde utilizatorul poate găsi un produs dorit.

Ce a mai făcut Google în domeniul AI

Rapoartele sugerează faptul că Pixie ar putea fi diferit de Bard, un alt asistent AI lansat recent de Google. Bard este alimentat de același model Gemini și a fost introdus ca o experiență opțională pentru anumiți utilizatori. În schimb, Pixie este prezentat de companie ca fiind o componentă cheie a viitoarelor dispozitive Pixel 9, cu scopul de a oferi o experiență AI îmbunătățită și mai integrată.

În plus, Google ar putea urma exemplul Meta, care a introdus mai devreme în acest an ochelarii cu funcții de inteligență artificială. Se vorbește de faptul că Google ar putea lucra la ochelari AI-powered care să funcționeze ca o unealtă AI pentru îi a ajuta utilizatorii în diverse activități, cum ar fi ghidarea în utilizarea unor unelte, rezolvarea problemelor de matematică sau chiar ajutorul în a cânta la un instrument muzical.

De asemenea, recent, Google a făcut disponibil Gemini pentru dezvoltatori și companii. Gemini Pro API le oferă dezvoltatorilor și organizațiilor o mulțime de unelte AI, modele și infrastructură, sporind astfel capacitățile de dezvoltare și aplicare a AI în diverse domenii.

Printre noutățile introduse se numără și Imagen 2, o unealtă ce generează imagini prin comenzi text.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult