Huawei a lansat chipset-ul Kirin 970, înzestrat cu procesor de inteligenţă artificială

04.09.2017
Huawei a lansat chipset-ul Kirin 970, înzestrat cu procesor de inteligenţă artificială
Huawei a lansat, în cadrul IFA 2017, chipset-ul Kirin 970, care dispune de un procesor special pentru inteligenţă artificială. Această tenologie, numită On-Device AI, oferă capabilităţi puternice de detectare. Senzorii procesează o cantitate semnificativă de date obţinute în timp real, care înregistrează scenariile specifice şi depistează obiceiurile de utilizare ale posesorului. „Susţinute de capabilităţi puternice de procesare, smartphone-urile vor deveni mult mai > în ceea ce priveşte nevoile utilizatorilor, furnizând servicii cu adevărat personalizate şi accesibile”, potrivit unui comunicat al companiei.
 
Construit în urma unui proces avansat de 10nm, Kirin 970 include 5,5 milioane de tranzistori pe 1 cm². Chipset-ul beneficiază de un procesor cu 8 nuclee şi un GPU cu 12 nuclee de ultimă generaţie. Echivalent cu un grup de procesoare Quad-core Cortex-A73, procesorul Kirin 970 oferă, potrivit producătorului, de până la 25 de ori mai multă performanţă, cu o eficienţă de 50 de ori mai mare. 

Astfel, într-un benchmark bazat pe recunoaşterea imaginii, noul Kirin 970 a procesat 2.000 de imagini pe minut. Compania susţine că acest test demonstrează că Kirin 970 este mai rapid decât alte chipset-uri de pe piaţă. 

Huawei poziţionează Kirin 970 ca fiind o platformă deschisă pentru Inteligenţa Artificială, deschizând procesorul pentru parteneri şi dezvoltatori.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult