Inteligența artificială arată data exactă la care se va termina pandemia COVID-19

30.04.2020
Inteligența artificială arată data exactă la care se va termina pandemia COVID-19

Un program bazat pe inteligența artificială, dezvoltat în Singapore, a arătat care sunt datele exacte la care se va sfârși în mai multe țări pandemia COVID-19, transmite Mashable SE Asia.

Răspunsurile oferite la această întrebare de cercetători și medici se bat deseori cap în cap, iar până acum niciun om nu a avansat o dată exactă, deoarece implicațiile sunt mari. Un program dezvoltat de Singapore University of Technology and Design (SUTD) face, însă, acest lucru.

Tehnologia AI folosește date de pe platforma Our World in Data, care include numărul total de cazuri confirmate, numărul de morți, cazurile noi sau informații despre populație.

Algoritmul arată când este atins punctul culminant în țările pentru care sunt disponibile informații și apoi data exactă la care pandemia se termină. De exemplu, în Singapore există o probabilitate de 97% ca pandemia să dispară pe 9 mai și de 100% pentru data de 10 iunie.

În Vietnam, boala va dispărea pe 14 mai, potrivit algoritmului.

La nivel global lucrurile nu sunt atât de optimiste, iar programul estimează că sunt 100% șanse să scăpăm de virus pe 1 decembrie. Există și probabilitatea de 97% ca acesta să dispară în jur de 30 mai.

Rezultatele nu iau, însă, în considerare factori precum mutațiile, mișcările populației sau chiar… prostia umană.

În acest moment au fost confirmate aproape 3,2 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19 în lume, iar peste 227.000 de oameni au murit din cauza bolii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult