Photoshop integrează AI-ul generativ Firefly, care permite modificări rapide ale imaginilor

24.05.2023
Photoshop integrează AI-ul generativ Firefly, care permite modificări rapide ale imaginilor

Adobe se mișcă repede în implementarea tehnologiilor AI în produsele sale de creație. Recent, compania prezenta Firefly în variantă beta, generatorul său de imagini care concurează cu Midjourney și DALL-E, iar acum acesta este deja anunțat pentru a fi integrat direct în Photoshop. Practic, tot ce puteai face cu Firefly în browser este disponibil direct în software-ul de editare foto, cu mențiunea că poți folosi generarea de imagini pentru a „umple” anumite zone ale imaginilor deja existente.

Photoshop va permite „umplerea” cu imagini generate de AI anumite zone ale fotografiilor editate

Noua funcție se va numi Generative Fill, care funcționează într-o manieră similară cu Content-Aware, una dintre funcțiile mai vechi din Photoshop. Prin interemediul Generative Fill poți selecta părți ale imaginii și poți lăsa sistemul să umple restul imaginii cu ceea ce consideră că ar trebui să apară acolo, sau poți descrie în cuvinte ce dorești să adaugi.

Poți adăuga obiecte noi, poți modifica elemente deja prezente și poți să îndrumi AI-ul într-o anume direcție pentru generarea de elemente noi. Imaginile care sunt prea mici pot fi lărgite, completând cu AI mediul înconjurător, sau poți adăuga reflexii realiste pentru cadrul respectiv.

Este impresionant însă faptul că a durat atât de puțin de la debutul acestor tehnologii și până la implementarea lor în software profesional pentru a realiza lucruri cu adevărat impresionante. Adobe spune și că Firefly folosește pentru antrenamentul AI-ului doar imagini asupra cărora are drepturi, deci față de alte astfel de soluții, aceasta este sigură din punct de vedere al licențelor comerciale. Toate imaginile introduse în Firefly sunt extrase din Adobe Stock, conținut licențiat și conținut disponibil gratuit pe internet și care nu necesită licență explicită.

Imaginile care folosesc Generative Fill din Photoshop vor fi și marcate corespunzător în metadata drept imagini editate cu AI, care pot fi apoi verificate pe site-ul verify.contentauthenticity.org.

Integrarea Firefly în Photoshop va avea loc în cea de-a doua jumătate a anului 2023, dar este deja disponibilă pentru cei care folosesc Photoshop în varianta beta.

sursa: TheVerge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult