Șeful ChatGPT se pregătește de apocalipsă: strânge aur, arme și baterii

03.02.2023
Șeful ChatGPT se pregătește de apocalipsă: strânge aur, arme și baterii
Sam Altman (Foto: Profimedia Images)

Sunt unii oameni care cred că inteligența artificială este mai periculoasă decât armele nucleare. Printre cei care au atras un semnal de alarmă se numără personalități precum Bill Gates, Stephen Hawking sau controversatul Elon Musk. „Nu înțeleg de ce oamenii nu sunt îngrijorați”, a declarat la un moment dat cofondatorul Microsoft.

„Odată creată, inteligența artificială se va dezvolta singură și reconcepe într-un ritm accelerat”, a spus Hawking. El a adăugat că dezvoltarea în continuare a tehnologiei s-ar putea dovedi a fi „o greșeală fatală”.

Astăzi, cel mai titrat serviciu din domeniu este ChatGPT, o platformă AI capabilă, printre multe altele, să explice subiecte complexe, să scrie texte, să compună muzică sau să rezolve probleme de matematică. Produsul este dezvoltat de OpenAI, o companie condusă de Sam Altman. Stilul lui de viață i-ar putea îngrijora pe cei care cred în faptul că inteligența artificială poate aduce sfârșitul lumii.

Citește și: Oamenii ar putea fi eliminați de roboți în doar 100 de ani, avertizează un cunoscut astrofizician

Antreprenorul din Silicon Valley crede că civilizația poate fi distrusă de un virus sintetic, de un atac al inteligenței artificiale sau de un război nuclear. De aceea, Altman se pregătește pentru o posibilă apocalipsă.

ChatGPT
ChatGPT, un serviciu AI care face valuri. (Foto: Shutterstock)

„Încerc să nu mă gândesc prea mult la asta. Dar am arme, aur, iodură de potasiu, antibiotice, baterii, apă, măști de gaze de la IDF (n.e.: armata Israelului) și o suprafață mare de teren în Big Sur ”, a declarat el în 2016, într-o discuție purtată cu fondatorii startup-ului Shypmate. Înainte, Altman a fost președintele acceleratorului Y Combinator.

Tot pentru a fi pregătit, antreprenorul a obținut licență de pilot. Pe terenul lui din Big Sur, o zonă muntoasă de pe coasta Californiei, pot ateriza aeronave.

Altman a cofondat OpenAI împreună cu Elon Musk și alții. Ei au declarat că scopul companiei este să se asigure că inteligența artificială nu distruge civilizația umană.

Sursa: Business Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult