Șeful diviziei AI de la Facebook: Elon Musk nu are idee despre ce vorbește

14.05.2020
Șeful diviziei AI de la Facebook: Elon Musk nu are idee despre ce vorbește

Elon Musk a avertizat în repetate rânduri că inteligenţa artificială este foarte periculoasă. „Trebuie să fim foarte atenţi cu inteligenţa artificială, deoarece este mai periculoasă decât bombele nucleare”, a spus el la un moment dat. Co-fondatorul Tesla Motors şi fondatorul Space X a dat ca exemplu seria de filme „Terminator” care arată unde se poate ajunge dacă nu avem grijă ce facem în acest domeniu. Musk nu este împotriva dezvoltării acestei tehnologii, ci spune că ea trebuie folosită cu mare grijă.

Șeful diviziei AI din cadrul Facebook s-a săturat de declarațiile alarmiste ale lui Musk pe această temă și a spus că miliardarul nu are idee despre ce vorbește când vine vorba despre această tehnologie. Potrivit lui Jerome Pesenti, niciun sistem AI nu este nici măcar aproape de atinge un nivel de „inteligență generală” sau de inteligență apropiată de cea umană.

Pesenti nu este singurul angajat al Facebook care îl critică pe Musk. În 2017, chiar șeful companiei, Mark Zuckerberg, a declarat că șeful Tesla este „iresponsabil”, tot din cauza declarațiilor pe această temă. Mai mult, un cercetător AI de top din cadrul companiei a spus că Musk este „sărit de pe fix”.

Elon Musk are niște teorii foarte avangardiste când vine vorba de AI. El crede că oamenii vor fi nevoiţi să devină cyborgi pentru a nu fi irelevanţi în viitor. Pe măsură ce sistemele de inteligenţă artificială se dezvoltă, oamenii vor trebui să compenseze slăbiciunile biologice pe care le au prin integrarea de computere în propriile creiere, a declarat el. Astfel, oamenii vor beneficia de o putere de procesare mai ridicată şi vor putea concura mai bine cu roboţii în competiţia pentru locurile de muncă.

De aceea, Musk investeşte în compania Neuralink, care îşi propune să conecteze creierele oamenilor la computere.

Foto: Flickr/Daniel Oberhaus

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult