Un sistem automat bazat pe AI a urmărit tot meciul capul arbitrului chel, crezând că e mingea

02.11.2020
Un sistem automat bazat pe AI a urmărit tot meciul capul arbitrului chel, crezând că e mingea
Foto: captură din video

O cameră automată, bazată pe inteligență artificială (AI), a urmărit în repetate rânduri, în timpul unui meci de fotbal, capul chel al arbitrului de tușă, crezând că e mingea.

Sistemul, numit Pixellot, a fost folosit în Scoția la un meci care a avut loc în orașul Inverness între echipele Caley Thistle și Ayr United. Bazate pe inteligență artificială, camerele automate au fost introduse pe fondul pandemiei COVID-19, dar și pentru a reduce costurile.

Elementul care a indus și mai mult în eroare tehnologia AI

Meciul de fotbal a fost disponibil pe o platformă de streaming, pentru cei cu abonament sau bilete. Cei care au plătit pentru acestea sperau, însă, să vadă acțiunea din teren, nu capul arbitrului.

Citește și: Primul medicament dezvoltat de inteligența artificială intră, în premieră, în teste clinice

Sistemul AI a fost indus și mai mult în eroare de faptul că, fiind o zi însorită, chelia arbitrului strălucea, la fel ca mingea.

Meciul dintre cele două echipe s-a terminat cu scorul de 1-1.

Prezentare oficială Pixellot:

Pixellot – From the Venue to the Fans and Coaching Staff. Now More Than Ever. from Pixellot on Vimeo.

Sursa: The18.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult