YouTube experimentează cu rezumate scrise de AI pentru clipurile de pe platformă

02.08.2023
YouTube experimentează cu rezumate scrise de AI pentru clipurile de pe platformă

O nouă săptămână aduce pe YouTube un noi experimente cu AI în cadrul serviciilor sale de streaming. După dublare cu AI, YouTube primește descrieri detaliate ale clipurilor, realizate cu ajutorul unui model lingvistic AI. Astfel, utilizatorii vor avea o idee mai bună despre conținutul clipului înainte să dea play, întrucât thumbnail-urile și titlurile pot fi înșelătoare. Aceasta ar putea fi o soluție elegantă la „clickbait”.

YouTube ar putea avea o soluție la clickbait: rezumate scrise de AI

Google plănuiește să folosească AI pentru a analiza anumite clipuri și pentru a oferi scurte rezumate despre întregul clip. Fiind doar un test, nu toți utilizatorii vor avea acces la aceste funcții și nu toate clipurile de pe platformă vor fi analizate, ci doar câteva dintre cele care sunt în limba engleză. AI-ul are nevoie de multă putere de procesare pentru a „urmări” și analiza fiecare clip în parte.

Descrierile redactate cu AI vor apărea atât în rezultatele căutărilor, cât și în pagina de vizionare a clipurilor. Acestea nu vor înlocui însă secțiunea de descriere redactată de autor, ci o vor completa.

Cei care doresc să acceseze această funcție o vor găsi în secțiunea de experimente de pe YouTube. Dacă nu găsiți opțiunea în acea listă, înseamnă că respectivul cont nu a fost marcat pentru acest test. De altfel, este necesar un abonament YouTube Premium pentru a accesa secțiunea de experimente.

Conform The Verge, Google a confirmat acest test pentru că dorește să ofere o experiență mai bună de utilizare a serviciilor YouTube atât pentru utilizatorii care privesc conținutul, cât și pentru creatori:

„Testăm o nouă funcție pentru vizualizatori care folosește AI generativ pentru a crea rezumate pentru videoclipurile de pe YouTube. Testăm frecvent noi funcții înainte de a fi lansate oficial, astfel încât să putem construi și rafina cea mai bună experiență pentru vizualizatorii și creatorii noștri.” Jen Jamie, reprezentant Google.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult