10 extensii de top pentru Google Chrome

10 extensii de top pentru Google Chrome

Un browser fără extensii este de neconceput pentru cei mai mulţi dintre noi. Sunt însă destui utilizatori de Internet care nu au auzit de aşa ceva şi, evident, nu au idee la ce foloseşte. Pe scurt (pe foarte scurt), extensiile nu sunt altceva decât nişte aplicaţii care se integrează în browser şi folosesc la îmbunătăţirea experienţei de navigare, la adăugarea de diverse facilităţi sau la rezolvarea anumitor probleme ce ţin de paginile Web.

Mai departe, nu o să deschid manualul de istorie a browser-elor ca să dau copy / paste în articol, ci o să vă sugerez direct câteva extensii pentru Google Chrome.

Instalaţi-le pe cele care credeţi că vă folosesc. Instalarea unui număr prea mare de extensii îngreunează navigarea pe Internet şi încarcă procesorul şi memoria calculatorului.

AdBlock

AdBlock este cu siguranţă cea mai cunoscută extensie pentru Chrome, dar şi pentru Firefox. Cu ajutorul ei scăpăm de reclamele sâcâitoare de pe anumite site-uri. Putem specifica însă ca anumite pagini / domenii să nu fie blocate sau putem bloca manual, în pagină, banner-ele care ne deranjează.

AdBlock

YouTube MP3 + Video Downloader

Aceasta este o extensie oficială a YouTube, care se integrează în pagina de conţinut a site-ului YouTube, sub videoclip, lângă butonul de Embed (Distribuiţi). Astfel, cu un singur click putem descărca videoclipurile sau extrage conţinutul audio. Formatele disponibile sunt MP3, MP4 360p, MP4 HD, MP4 Full HD şi FLV. Totuşi, anumite clipuri protejate de legile drepturilor de autor nu vor putea fi descărcate.

YouTube Downloader

Google Translate

Extensia Google Translate permite traducerea rapidă a paginlor, fără a mai accesa site-ul translate.google.com. Trebuie doar să facem click pe iconiţa din bara de sus a browser-ului şi să specificăm limba în care dorim să traducem pagina pe care ne aflăm.

Google Translate

Speed Dial

Speed Dial ne oferă acces rapid la paginile favorite prin personalizarea unui tab nou cu site-urile pe care le specificăm. Site-urile sunt ordonate clar, vizibil, într-o matrice flexibilă. Ca idee, această extenie poate fi comparată cu lista de numere favorite din telefon, doar că în loc de persoanele pe care le apelaţi des sunt poziţionate pagini Web.

Speed Dial

Weather Window by WeatherBug

Dacă nu ştii ce te aşteaptă afară, cum să te îmbraci, dacă e soare, plouă, ninge sau e înnorat la mare sau la munte, Weather Window îţi stă la dispoziţie cu o imagine sugestivă, alături de multe alte detalii despre vreme: temperatura curentă, minima, maxima, viteza vântului, umiditatea şi prognoza pe zilele următoare.

Weather WIndow

Add This – Share & Bookmark

Îţi place ce ai găsit pe un anumit site şi vrei să împărtăşeşti informaţiile prietenilor din reţelele sociale? Nimic mai simplu. Foloseşte extensia Add This care permite sharing-ul rapid pe Facebook, Twitter, e-mail şi, atenţie, alte peste 300 de platforme! Sigur, pentru o eficacitate sporită, vă recomandăm să plasaţi în listă platformele pe care le utilizaţi des, nu mai mult de 10.

Personal Blocklist

A nu se confunda cu AdBlock, această extensie, cu toate că se referă tot la o listă de restricţii, ţinteşte către site-urile Web pe care le consideraţi ofensatoare sau cu care pur şi simplu nu doriţi a avea de-a face.

Site-urile pe care le blocaţi nu vor mai apărea în motorul de căutare Google când sunteţi autentificat cu contul personal.

Web Developer

Aceasta este o unealtă gândită în special pentru programatori. Cum spuneam la început, există şi extensii care sprijină dezvoltatorii Web în a depista bug-uri şi erori ale site-urilor Web.

Hover Zoom

Hover Zoom este o extensie foarte interesantă. Cu ajutorul ei, când navigăm pe Internet şi vizualizăm imagini, nu mai e nevoie să facem click pe ele pentru a le vedea la dimensiunea originală. Hoover Zoom măreşte imaginea automat când poziţionezi cursorul mouse-ului pe ea.

Hover Zoom

Clearly

Extensia „Clearly” se adresează în special celor care stau să citeacă articole lungi pe Internet. Ca să fie mai uşor de parcurs materialul, Clearly înlătură coloanele auxiliare şi banner-ele lăsând în faţa utilizatorului doar textul şi imaginile din articol.

Ca un amănunt de mândrie naţională, această extesie a fost dezvoltată de un programator român, Gabriel Coarna. Ulterior a fost cumpărată de compania americană care dezvoltă binecunoscuta aplicaţie Evernote.

Clearly

Am menţionat doar 10 dintre miile de extensii disponibile pentru Google Chrome în Chrome Web Store. La acestea există desigur şi alternative, mai reuşite sau mai puţin reuşite. Cert este că update-urile au loc destul de frecvent, aşa încât este aproape imposibil să facem o departajare precisă între ele.

Dacă aveţi şi alte recomandări de extensii de top pentru Google Chrome, nu ezitaţi să ni le împărtăşiţi, nouă şi cititorilor go4it.ro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News