13 funcţii noi în Gmail, ghid pentru curioşi

06.06.2008
13 funcţii noi în Gmail, ghid pentru curioşi
Laboratoarele Gmail prezintă:

Întotdeauna mi-a plăcut la Google că încearcă (şi de cele mai multe ori reuşeşte) să fie original. Şi că, deşi are venituri imense, nu se bazează prea mult pe taxarea directă a utilizatorului, ci pe reclamă. E adevărat, dacă vrei mai mult spaţiu de stocare pe Picasa, de exemplu, trebuie să plăteşti. Dar poţi să foloseşti suportul POP3 (şi IMAP) din Gmail pentru a-ţi verifica mail-ul cu Outlook, pe gratis. Nu trebuie să plăteşti pentru asta ca la Yahoo!.

Nu o să ascund faptul că Gmail este serviciul meu preferat de e-mail. Îmi place că Google tratează Gmail (şi restul serviciilor sale online gen GoogleReader sau Google Docs ) ca pe un program obişnuit în sensul că la anumite perioade de timp vine cu funcţii noi. Asta mă face tot timpul curios şi abia aştept să văd ce funcţii noi mai primesc în unul din aceste servicii pe care le folosesc cel puţin 5 zile pe săptămână.

Gmail Labs

Labs este văzut de Google ca un laborator în care pot testa funcţiile la care se lucrează şi care la un moment dat vor fi (sau nu) implementate. De azi, există un Gmail Labs. Dacă intri în contul tău de Gmail şi te duci la Settings, vei observa un tab nou, în stânga de tot, numit Labs. În acesta sunt listate şi explicate pe scurt 13 facilităţi la care lucrează Google pentru Gmail şi pe care, dacă vrei, le poţi testa.

Gmail Labs

În dreptul fiecărei funcţii ai două opţiuni; enable şi disable. Dai vrei să testezi vreuna din cele 13 funcţii dai enable şi apeşi butonul Save Changes. Dacă nu te interesează, le laşi pe disable. Mi se pare o idee cât se poate interesantă, aceea de a-i arăta utilizatorului la ce funcţii se lucrează şi de a-l lăsa să aleagă ce funcţii să folosească din cele aflate în teste. Aşa îţi dai seama (tu, Google) ce funcţii îşi doresc utilizatorii şi ce contează pentru ei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News