3 sfaturi utile dacă vrei să înveţi programare online

17.03.2023
3 sfaturi utile dacă vrei să înveţi programare online

Skill-urile de programare se numără printre cele mai bine plătite abilităţi din întreaga lume. Dacă acum douăzeci sau treizeci de ani calculatoarele nu erau o parte esenţială a vieţii de zi cu zi, astăzi lumea s-a schimbat. Internetul, device-urile smart, inteligenta artificială şi tehnologia de mai multe feluri fac parte din viaţa de cu zi a miliarde de oameni.

Telefonul mobil este prezent peste tot, la fel şi internetul, iar numeroase domenii se bazează pe tehnologie pentru a-şi desfăşura activitatea. Astfel, zona de IT s-a dezvoltat enorm şi nevoia de personal în acest domeniu a crescut şi ea.

Din ce în ce mai multe persoane aleg să înceapă o carieră în zona de IT, iar printre cele mai necesare şi populare skill-uri din acest domeniu se număra programarea. Ca să poţi programa sau să scrii cod ai nevoie de cunoştinţe diverse, însă cea mai importantă este să ştii să foloseşti un calculator cel puţin pentru funcţiile de bază.

Astăzi, poţi învăţa diverse limbaje de programare online, cu mult exerciţiu şi răbdare, iar vestea bună este că poţi învăţa gratuit de pe o mulţime de platforme.

Descoperă 3 sfaturi utile dacă îţi doreşti să înveţi programare online:

Investeşte într-un laptop performant

Pentru programare vei avea nevoie de un device performant, care să poată rula toate programele de care ai nevoie. Această investiţie nu este doar pentru cursuri, ci şi pentru viitoarele job-uri pe care le vei avea şi pentru proiectele pe care vrei să le desfăşori.

Un MacBook Pro este o super alegere dacă îţi doreşti un laptop cu specificaţii excelente. MacBook Pro foloseşte sistemul de operare de la Apple, macOS, unul dintre cele mai avansate software-uri din lume. Un laptop MacBook Pro îţi va fi de folos nu numai pentru programare, ci şi pentru o mulţime de alte activităţi, precum web design sau programe de editare foto.

Dacă plănuieşti să te deplasezi cu laptopul, atunci poţi alege un MacBook Air 13 în locul unui MacBook Pro. Acesta este un laptop ultra portabil şi ultra subţire.

Pentru un laptop cu Windows, acordă atenție procesorului, memoriei RAM şi tipului de stocare a datelor. Vei avea nevoie de un procesor şi o memorie RAM cât mai avansate şi stocare tip SSD pentru performanță îmbunătățită.

Începe cu programe de bază

Dacă nu ai mai avut niciun fel de contact cu lumea programării până acum, nu este o idee bună să treci direct la cursuri de programare. Este de preferat să începi cu un curs introductiv, care îţi va explica concepte de bază ale calculatoarelor. Vei găsi online astfel de programe, de obicei în limba engleză, unde poţi afla mai multe despre ştiinţa computerelor.

Odată ce înveţi mai multe concepte de bază şi teoretice despre informatică, calculatoare şi programare, poţi trece la un limbaj de programare pe care să îl aprofundezi.

Setează-ţi obiective clare

Să înveţi programare este un obiectiv destul de vag, lucru ce te poate împiedica să ajungi la rezultatele dorite. Atunci când decizi că vrei să înveţi să scrii cod, începe prin a studia ce anume poţi învăţa, la ce foloseşte fiecare limbaj de programare şi ce presupune. De asemenea, este o idee bună să ştii ce job-uri poţi obţine dacă stăpâneşti un anume limbaj de programare.

Primul obiectiv ar trebui să fie învăţarea conceptelor de bază. Mai apoi, îţi poţi seta un obiectiv din a învăţa un anume tip de programare. Caută cursuri şi tutoriale care te pot ajuta, stabileşte o durată pentru fiecare etapă, iar la final dedică timp pregătirii unui proiect care să arate tot ce ai învăţat.

Mai mult, după ce înveţi ceea ce ţi-ai propus, îţi poţi stabili că obiectiv să găseşti proiecte plătite pe care să lucrezi sau chiar un job în domeniu.

Dacă înveţi să scrii cod te poţi bucura de o schimbare extraordinară în carieră. Job-urile în IT sunt într-adevăr foarte bine plătite comparativ cu alte poziţii de execuţie din alte domenii. Învaţă cu răbdare şi setează-ţi obiective clare pentru a reuşi tot ce ţi-ai propus.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult