A apărut primul disc Ultra HD Blu-Ray piratat, sugerând ocolirea tehnologiilor de criptare AACS 2.0

05.05.2017
A apărut primul disc Ultra HD Blu-Ray piratat, sugerând ocolirea tehnologiilor de criptare AACS 2.0

Deşi abundă în aproape orice altă categorie de conţinut, site-urile de torrenţi nu ofereau până acum copii identice după discuri originale Ultra HD Blu-Ray, protejate folosind tehnologia de criptare AACS 2.0.

Dând speranţe amatorilor de filme Blu-Ray pe torrenţi, la începutul acestei luni un popular site de torrenţi specializat în filme Ultra HD a publicat ceea ce pare a fi copia unui disc Blu-Ray protejat cu un sistem de criptare până acum impenetrabil. Filmul, Smurfs 2, nu pare cea mai bună alegere pentru o premieră în cercurile de piraţi virtuali, însă obţinerea versiunii decriptate a discului original este o veste proastă pentru studiourile de producţie care mizau pe sistemul de criptare AACS 2.0 pentru protejarea filmelor distribuite pe suport Blu-Ray.

Trebuie spus că download-ul unui astfel de torrent, ilegal şi pedepsit cu amenzi usturătoare în unele ţări europene, necesită ceva răbdare şi o conexiune bună la internet, fişierul rezultat măsurând nu mai puţin de 53,3GB.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult