Accesezi la întâmplare profiluri de Facebook? Facebook tine acum evidenta profilurilor vizitate

Accesezi la întâmplare profiluri de Facebook? Facebook tine acum evidenta profilurilor vizitate

Este deja binecunoscut faptul că Facebook ţine o arhivă cu informaţii despre toate pozele încărcate, comentariile şi mesajele trimise de utilizatorii săi. La volumul de informaţi şi aşa foarte cuprinzător sunt adăugate acum şi toate căutările iniţiate cu funcţia Search.

Teoretic, urmărind cuvintele folosite ca termeni de căutare, persoanele indiscrete pot obţine cu uşurinţă indicii despre lucrurile şi persoanele de care suntem interesaţi. Administratorii Facebook ne asigură însă că informaţiile adăugate în Activity Log sunt in vizibile doar pentru deţinătorul contului de utilizator şi pot fi şterse oricând dacă nu dorim să avem astfel de detalii păstrate.

Facebook Activity Log

În practică, securitatea reţelei de socializare este de mult un subiect de discuţie aprins, iar volumul tot mai mare de informaţii stocate în conturile de utilizatori transformă reţeaua Facebook într-o sursă sigură de inspiraţie pentru persoanele indiscrete, pentru care de cele mai mult ori singura barieră este o parolă de utilizator prost aleasă, prea simplă şi uşor de ghicit. Pentru cei care au acces direct la calculatorul victimei, modul în care contul de utilizator Facebook rămâne autentificat în web browser chiar şi după ce am închis pagina de profil, face ca accesarea informaţiilor stocate în Activity Log să fie practic lipsită de obstacole.

Noua funcţie de catalogare a căutărilor iniţiate cu funcţia Search este introdusă treptat şi va fi disponibilă în curând pentru toţi utilizatorii Facebook.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult