Acum poți vedea și pe Google Maps imagini panoramice cu orașele din Ucraina bombardate de Rusia

18.05.2022
Acum poți vedea și pe Google Maps imagini panoramice cu orașele din Ucraina bombardate de Rusia

Navigabile folosind comenzi touch sau tastele direcționale, imaginile adăugate pe Google Maps au menirea de arăta întregii lumi distrugerile cauzate de armata rusă asupra orașelor din Ucraina.

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Însă am putea argumenta că este și mai important să vezi situația de la fața locului, fie și în modul virtual.

Colectate în perioada lunii aprilie 2022, imaginile accesibile folosind link-urile de mai jos surprind locații pe care poate le-ai văzut deja la știri, însă mult mai detaliat: Borodyanka, Bucha, Irpen, Gorenka, Stoyanka.

În principal, este vorba despre clădiri de locuit și alte obiective civile (ex. un mare centru comercial), bombardate și distruse de Rusia fără un motiv anume, altul decât ruinarea sistematică a unei țări și cauzarea de suferință populației civile.

Imagini panoramice au fost captate și de la aeroportul Gostomel, una din primele locații luate cu asalt și bombardate la începutul războiului. Aici, poate fi văzut și ce a rămas din celebrul Mriya, cel mai mare avion introdus vreodată în exploatare comercială, folosit până de curând pentru transporturi de marfă agabaritice.

Probabil că acestea nu sunt singurele imagini de acest tip, multe alte peisaje dezolante urmând să fie adăugate în viitorul apropiat pe hărțile Google Maps, documentând distrugerile cauzate de Rusia asupra orașelor și localităților din țara vecină.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult