Acuzat că tolerează clipurile cu violuri și sex cu minori. Pornhub anunță măsuri drastice pentru verificarea autorilor

09.12.2020
Acuzat că tolerează clipurile cu violuri și sex cu minori. Pornhub anunță măsuri drastice pentru verificarea autorilor

Unul din motivele pentru care Porhub și alte platforme similare au devenit atât de populare este faptul că oricine își putea face un cont și distribui ”pe propria răspundere” clipuri pornografice. Însă dincolo de eliminarea automată sau la cerere a conturilor/clipurilor care încalcă regulile de postare, administratorul Pornhub nu a făcut mai nimic pentru împiedicarea abuzurilor înainte de a fi comise, platforma abundând de clipuri încărcate în scop de răzbunare fără consimțământul protagoniștilor, scene de viol, acte sexuale cu minori și alte abuzuri.

Expus într-un amplu material apărut în publicația New York Times, modelul de business folosit de proprietarul Mindgeek pare să fi ajuns la capăt de drum, amenințarea cu consecințe financiare și legale determinând măsuri urgente și credibile pentru spălarea imaginii de brand.

Pornhub

VISA și Mastercard ar putea înceta relațiile de business cu Pornhub

Sperând să liniștească partenerii de business care în mod previzibil, nu-și doresc asociată imaginea cu o companie acuzată că tolerează exploatarea sexuală, Porhub anunță modificarea imediată a regulilor de postare. Concret, funcția upload va fi disponibilă doar pentru partenerii Model Program a căror identitate reală este în prealabil verificată de Pornhub folosind un document oficial de identitate și poză recentă.

Porhub dă asigurări și că a eliminat posibilitatea de download a clipurilor video, cu excepția categoriei Paid Downloads, rezervată exclusiv partenerilor de conținut verificați. Măsura ar trebui să împiedice repostarea clipurilor deja excluse de pe platformă.

Totodată, proprietarul Mindgeek anunță ”măsuri comprehensive pentru protejarea comunității Pornhub împotriva conținutului ilegal”. Compania va lucra cu o echipă dedicată de moderatori (Red Team), responsabili cu verificarea conținutului încărcat pe platformă, în idea de a identifica și acele clipuri care trec nedetectate de filtrele automate.

O altă măsură cu rol de prevenție este și monitorizarea termenilor de căutare, identificând expresii și cuvinte cheie ce ar putea fi folosite pentru adresarea de conținut ilegal.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult