Află cum scapi de SPAM-ul cu jocuri şi aplicaţii de pe Facebook

Află cum scapi de SPAM-ul cu jocuri şi aplicaţii de pe Facebook

Facebook-ul, aşa cum probabil ştii, este plin de postări irelevante şi eventual iritante. De ele scapi prin alegerea grijulie a prietenilor la care subscrii, dar cum rămâne cu invitaţiile nesolicitate? Jocuri şi aplicaţii precum „Gone Fishing”, „Pillow Fight” sau alte creaţii sinistre de genul „Friend Hug” nu fac altceva decât să-ţi împingă creierul pe o şosea netedă şi abruptă ce duce către un „dead end” timpuriu.

Pentru a scăpa de SPAM-ul cu aceste invitaţii, trebuie să modifici câteva setări de la secţiunea „Privacy Settings” (intimitate).

Secţiunea „Privacy Settings” poate fi accesată din meniul „Arrow”, situat imediat în dreapta butonului „Home” (vezi imaginea de mai jos).

Mergi mai departe în sub-meniul „Block people and apps” şi alege opţiunea „Manage Blocking„.

Caută în pagină secţiunea „Block app invites” şi adaugă în listă prietenii care te sâcâie cu aplicaţii şi jocuri pe care le consideri SPAM.

Pentru liniştea ta, îţi recomand să blochezi toţi prietenii din listă, chiar dacă necesită ceva mai mult timp şi efort. Aşa ai siguranţa că nu vei mai primi niciun spam cu jocuri şi aplicaţii.

Nu trebuie să-ţi faci griji că ratezi ceva important, în cazul în care doreşti să revii asupra unei acţiuni ai întotdeauna la dispoziţie butonul „Unblock”.

Dacă nu jocurile şi aplicaţiile sunt problema ci invitaţiile la diverse evenimente, adaugă-ţi prietenii în lista „Block event invites„.

În fine, dacă nu doreşti să pui prietenii pe lista neagră ci aplicaţiile în sine, mergi la secţiunea „Block apps” şi tastează acolo denumirile aplicaţiilor de care nu mai vrei să auzi.

Şi pentru aceste două cazuri ai buton de „Unblock”.

Acum, sunt convins că unora li se pare exagerată recomandarea mea legată de blocarea tuturor prietenilor. Dar, serios acum, de câte ori ţi s-a întâmplat să primeşti o recomandare cu adevărat utilă? Mie personal, niciodată. Dacă sunt interesat de o anumită aplicaţie, o pot căuta singur.

Acest tutorial este dedicat tuturor celor care doresc un Facebook mai curat, cu informaţii relevante, nu cu gunoaie.

P.S.:

Urmărește Go4IT.ro pe Google News