Amazon a cumpărat Twitch pentru un miliard de dolari

26.08.2014
Amazon a cumpărat Twitch pentru un miliard de dolari

Contrar zvonurilor din ultimele luni care spuneau că Google va cumpăra Twitch interactive, Amazon este compania care a ataşat acest serviciu de streaming la portofoliul său. Preţul de un miliard de dolari presupus pentru achiziţie era însă destul de apropiat de realitate, întrucât această achiziţie valorează 970 de milioane de dolari.

Anunţul a fost făcut aseară pe blogul companiei de către CEO-ul Twitch, Emmet Shear, care a dezvăluit că a ales să meargă pe mâna celor de la Amazon, întrucât viziunea companiei este apropiată de a sa. De asemenea, acesta a dezvăluit că intern nu vor exista modificări majore. Twitch îşi va păstra birourile, angajaţii, brandul şi independenţa, însă acum va putea beneficia de tehnologia şi suportul Amazon pentru a dezvolta serviciul de streaming de jocuri în viitor.

Momentan Twitch este cel mai popular serviciu de acest gen dedicat jocurilor video. Atât consolele Xbox One şi PlayStation 4, cât şi majoritatea aplicaţiilor de tranmisie video pentru PC oferă suport nativ pentru acesta. Chiar şi dispozitivele mobile precum cele mai recente generaţii de iPhone şi iPad, cât şi noua Nvidia Shield Tablet pot acum să transmită fluxuri video din jocurile care oferă suport.

Twitch a ajuns atât de mare în ultimii ani, încât toate evenimentele importante precum E3, Gamescom şi evenimentele majore de eSports precum The International şi Dreamhack se transmit în direct în mod oficial prin intermediul său.

Cu această ocazie, Amazon va avea o prezenţă mai mare pe piaţa de gaming, unde deja activează de ceva vreme. Categoria „gaming” din a magazinului online este una dintre cele mai populare din lume, oferind spre vânzare jocuri, accesorii şi sisteme de gaming, iar abletele Fire HD şi noul dispozitiv Fire TV au deja acces la o librărie generoasă de jocuri. Amazon a cumpărat chiar şi câteva studiouri producătoare de jocuri în ultimii ani, care dezvoltă acum conţinut exclusiv pentru Fire TV.

În luna iulie, peste 55 de milioane de utilizatori unici au accesat Twitch, aceştia consumând în total peste 15 miliarde de minute de conţinut prin intermediul acestui serviciu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult