Amazon One este un nou mijloc de plată bazat exclusiv pe scanarea palmei

04.10.2020
Amazon One este un nou mijloc de plată bazat exclusiv pe scanarea palmei

Denumită Amazon One, noua soluție de plată îți permite să achiți cumpărăturile fără să scoți cardul bancar, trecând doar palma pe deasupra unui dispozitiv de scanare.

Potrivit dezvoltatorului, scanarea întregii palme este o soluție mult mai sigură decât citirea amprentei unui singur deget, tehnologia dezvoltată oferind o alternativă mai comodă și chiar mai sigură decât folosirea cardului bancar.

Amazon One, o soluție de plată cu adevărat contactless

Pentru a folosi Amazon One, doritorii nu trebuie decât să permită o singură dată scanarea cardului după care se vor face plățile, asociind identitatea acestuia cu semnătura propriei palme. Scanată la prima utilizare, amprenta palmară este stocată în formă criptată direct pe serverele cloud protejate, terminalele de plată având rol exclusiv de scanare.

Amazon One

Odată înregistrați în sistem, vizitatorii pot pătrunde in magazinele Amazon ținând palma deasupra dispozitivului de scanare, procesarea semnăturii biometrice durând aproximativ o secundă. Amazon dă asigurări că schimburile de informație se fac în formă criptată, compania având luate mai multe măsuri care garantează siguranța sistemului.

Pe lângă scoaterea din ecuație a cardului bancar sau a banilor lichizi, soluția de plată Amazon One are și avantajul de a elimina orice formă de contact fizic, scanarea palmei funcționând de la peste 10 cm distanță, singura cerință fiind ca palma scanată să nu fie ascunsă sub mănuși.

Din păcate, fiind vorba de tehnologii proprietare, testate deocamdată în doar câteva dintre magazinele Amazon din Statele Unite, este puțin probabil ca noua soluție de plată să fie adoptată la scară largă în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult