Android KitKat, prezent deja pe mai mult de 20% dintre dispozitivele cu Android

14.08.2014
Android KitKat, prezent deja pe mai mult de 20% dintre dispozitivele cu Android

Lansat în octombrie 2013, sistemul Android 4.4 continuă să câştige teren în detrimentul celorlalte versiuni de Android.

Potrivit ultimelor statistici publicate de Google pe Android Developer Dashboard, versiunea Android KitKat a fost detectată pe 20.9% dintre dispozitivele care au vizitat magazinul Google Play de-a lungul unei perioade de 7 zile, încheiată în data de 12 august. Spre comparaţie, în luna iulie doar 17.9% dintre dispozitive au fost detectate cu versiunea Android 4.4, respectiv 13% în luna iunie.

Android KitKat, prezent deja pe mai mult de 20% dintre dispozitivele cu Android

Prezentă de mai mult timp pe piaţă, versiunea Jelly Bean rămâne dominantă cu o cotă de piaţă ce totalizează 54.2%. Luat defalcat, procentajul se împarte în 26.5% cotă de piaţă pentru dispozitivele cu Android 4.1, 19.8% pentru dispozitivele cu sistem Android 4.2 şi doar 7.3% reprezentând cota de piaţă ce revine dispozitivelor cu sistem Android 4.3.

Lansată în anul 2010, ediţia Gingerbread încă mai poate fi întâlnită pe 13.6% dintre dispozitivele cu Android aflate în circulaţie, prea vechi pentru a mai fi actualizate la versiuni recente de Android sau incompatibile cu acestea. Cât despre dispozitivele cu Android 2.2 (Froyo), acestea mai reprezintă doar 0.7% din total, urmând să dispară cu totul din clasament în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult