Android, mai popular decât Windows printre utilizatorii de internet

03.04.2017
Android, mai popular decât Windows printre utilizatorii de internet

Chiar dacă Windows rămâne favorit pentru utilizatorii de PC-uri, numărul tot mai mare de utilizatori care accesează internetul folosind telefonul mobil sau tableta a transformat Android în cel mai folosit sistem de operare printre utilizatorii de internet.

De la 80% cotă de piaţă în anul 2012, platforma Microsoft Windows a scăzut în luna martie 2017 sub nivelul rivalei Google Android, reflectând tendinţa utilizatorilor de a folosi tot mai mult dispozitive mobile pentru acces la internet, în defavoarea PC-urilor desktop şi sisteme laptop.

Cu peste 1 miliard noi dispozitive cu Android livrate în fiecare an, raportat la nu mai mult de 200 milioane PC-uri cu Windows, perspectivele pentru Microsoft nu sunt deloc încurajatoare. Poate că graficele furnizate de StatCounter ar fi arătat cu totul diferit, dacă eforturile depuse de Microsoft pentru crearea unui ecosistem în jurul platformei Windows 10 Mobile nu s-ar fi soldat cu un eşec atât de categoric.

Clasamentul publicat de StatCounter a fost generat pe baza statisticilor furnizate de 2.5 milioane website-uri accesibile din web browser, dar fără a ţine cont şi de numeroasele aplicaţii care permit accesul la internet, explicând poziţionarea platformei Apple iOS la un nivel inferior.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult