Apple a restricționat funcția AirDrop chiar la începutul protestelor antiguvernamentale din China

28.11.2022
Apple a restricționat funcția AirDrop chiar la începutul protestelor antiguvernamentale din China

Introdusă de Apple pentru a facilita schimburi rapide de fișiere între utilizatorii iPhone, funcția AirDrop a devenit în ultimele luni un „instrument” esențial de comunicare pentru protestatarii care se opun tot mai îndârjit guvernului condus de Președintele Xi Jinping.

Bazat pe schimburi directe de fișiere între dispozitivele Apple aflate în raza de acoperire a conexiunii wireless, funcția AirDrop a permis ocolirea eficientă a filtrelor automate care cenzurează internetul chinezesc. Tot ce aveau de făcut protestatarii era să lase activată funcția AirDrop, primind apoi fișiere conținând indicații esențiale pentru organizarea protestelor și evitarea forțelor de ordine. Însă la solicitarea expresă a autorităților chineze, Apple a acceptat să restricționeze funcționalitatea AirDrop.

Astfel, odată bifată în modul ”Everyone” funcția AirDrop rămâne activă doar pentru 10 minute, după care se dezactivează automat. Modificarea făcută printr-o actualizare aplicată doar pentru utilizatorii iPhone din China are drept efect ruperea lanțului de comunicare între protestatari.

Anterior, utilizatorii puteau opta pentru a primi conținut de la toată lumea pentru o perioadă nelimitată de timp, rămânând doar să verifice periodic informațiile primite.

La începutul acestei luni, compania a declarat că intenționează să implementeze setarea la nivel global, pentru a preveni recepționarea nedorită a fișierelor. Ce-i drept, adevărul este undeva la mijloc, existând și cazuri unde anumiți indivizi au abuzat funcția AirDrop pentru a trimite imagini pornografice nesolicitate persoanelor necunoscute.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult