Apple activează Conversation Boost pentru căștile AirPods Pro

05.08.2021
Apple activează Conversation Boost pentru căștile AirPods Pro

Probabil că niciodată căștile audio pentru consumatori nu s-au apropiat atât de mult de funcționalitatea unui aparat auditiv, precum noul model AirPods Pro de la Apple.

Anunțată cu ocazia WWDC 2021, funcția Conversation Boost te ajută să auzi de la distanță mai mare vocea persoanelor cu care conversezi, atât timp cât porți la ureche căștile AirPods Pro. Programată pentru debutul oficial în a doua parte a acestei toamne, funcționalitatea bazată pe capabilitățile deosebite ale căștilor AirPods Pro ar trebui să ofere un ajutor real persoanelor cu deficiențe de auz, asistând purtarea unor conversații mai ușor inteligibile cu persoanele din apropiere, fără a recurge la folosirea unui aparat auditiv care ignoră dorința utilizatorului pentru ascultarea de muzică la calitate Hi-Fi.

Pentru scopul propus, căștile AirPods Pro apelează la un sistem cu trei microfoane direcționale, care pot fi controlate pentru a bloca în mod selectiv zgomotele ambiante, amplificând în schimb sunetele care provin dintr-o direcție anume și se încadrează într-o anume plajă de frecvențe sonore, corespunzătoare vocii umane.

Deși pare similar cu funcția Ambient Noise implementată de Samsung pentru căștile Galaxy Buds, care crește volumul sunetelor și vocilor din apropiere, interpretarea Converstation Boost gândită de inginerii Apple este totuși diferită, prin faptul că ție cont în de direcția exactă din care provine sunetul.

Astfel, folosirea modului Conversation Boost pentru AirPods Pro ar trebui să amplifice doar sunetele provenite din direcția în care privești, în ideea că acolo se află persoana cu care vorbești.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult