Apple cere ajutorul utilizatorilor de Android pentru recuperarea dispozitivelor rătăcite

21.04.2021
Apple cere ajutorul utilizatorilor de Android pentru recuperarea dispozitivelor rătăcite

Apple a lansat AirTag cadrul evenimentului „Spring Loaded”, oferind o soluție pentru urmărirea și la nevoie, recuperarea, oricărui obiect important.

AirTag este un mic dispozitiv de tip Tile care poate fi atașat la chei sau alte obiecte pentru a le găsi ușor atunci când sunt rătăcite sau pierdute.

Dispozitivul poate fi găsit în aplicația Find My. Produsul va fi disponibil începând cu 30 aprilie. Un AirTag costă 29 de dolari, iar un set de patru unități are prețul de 99 de dolari. Compania susține că nu are acces la coordonatele geografice raportate de dispozitiv. Pentru AirTag vor fi disponibile mai multe accesorii de tip breloc.

Apple AirTag, dependent de ecosistemele producătorilor rivali?

Problema este că pentru a funcționa așa cum este promovat, sistemul AirTag are nevoie de o acoperire foarte bună a semnalului radio emis, rezultatul neputând fi garantat doar cu ajutorul ecosistemului de dispozitive Apple.

Având la bază tehnologiile Bluetooth și UWB (ultra-wideband) fie etichetele AirTag pot fi detectate doar dacă se află în proximitate cu alte dispozitive smart, în general, nu mai departe de câțiva metri. Anticipând potențiale goluri în acoperirea wireless, rezultate din faptul că nu toată lumea folosește iPhone, Apple încearcă să atragă în „rețea” și utilizatorii de Android, asigurând că dispozitivele AirTag pot fi detectate și cu telefonul bazat pe Android.

Deocamdată, nu este vorba de vreun parteneriat Apple vs Google, oferta oprindu-se la sugestia scanării obiectelor etichetate AirTag  folosind telefoane cu Android.

Practic, funcționalitatea se activează dacă proprietarul unui obiect rătăcit bifează opțiunea Lost Mode, activând urmărirea locației acestuia folosind una dintre tehnologiile wireless suportate: NFC, Bluetooth sau UWB. Mai departe, persoana care a găsit obiectul etichetat cu AirTag ar trebui să-l scaneze pentru activarea unui mesaj de notificare care direcționează către site-ul AirTag. Dacă respectivul obiect a fost deja marcat drept pierdut, micul samaritean posesor de telefon cu Android va vedea un mesaj cu datele de identificare ale proprietarului.

Noul produs Apple AirTag poate fi comandat la preț de 29 dolari pentru o singură etichetă digitală, respectiv 99 dolari pentru un set de patru smart tag-uri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult