Apple Music activează opțiunea pentru redare loseless și spatial audio

08.06.2021
Apple Music activează opțiunea pentru redare loseless și spatial audio

Disponibilă fără costuri suplimentare cu abonamentele Apple Music, opțiunea pentru redare loseless și spatial audio este disponibilă doar cu anumite modele iPhone și accesorii Apple.

Abonații serviciului Apple Music pot asculta de acum muzica preferată și în modul de compresie loseless (fără pierderi de calitate), obținând aceeași fidelitate audio disponibilă în studiourile de înregistrare.

Important de știut noua setare de calitate necesită semnificativ mai multă lățime de bandă prin conexiunea la internet, ceea ce ar putea crea probleme în situațiile cu acces limitat la internet (pachete de roaming cu puțin trafic inclus).

Muzica preferată va suna mai bine prin sistemele audio dedicate și dacă bifezi opțiunea Dolby Atmos pentru spațializare audio.

În primă etapă, aproximativ 75 milioane de melodii din colecția Apple Music sunt disponibile pentru ascultare în modul loseless.

Opțional, poți alege folosirea nivelului de calitate loseless doar conectarea în modul Wi-Fi, păstrând modul standard pentru conexiunea de date mobile.

Potrivit Apple, nivelul de calitate loseless începe de la echivalentul CD Quality, 44.1kHz/16 bit și poate ajunge la 48kHz/24 bit, ambele variante putând fi redate nativ pe dispozitivele iPhone și iPad. Însă nivelul de fidelitate poate urca la 192kHz/24 bit, dacă folosești un echipament de redare extern compatibil.

Cei care folosesc căști AirPods și Beats echipate cu procesor audio din revizia H1 sau W1, respectiv difuzoarele integrate pe ultimele modele iPhone, iPad sau Mac vor avea opțiunea de redare Dolby Atmos selectată în mod automat. Mai departe, albumele audio disponibile în format Dolby Atmos vor fi evidențiate corespunzător în interfața de redare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult