Aşa arată noua interfaţă Google+

11.04.2012
Aşa arată noua interfaţă Google+

Google+, principalul rival al reţelei de socializare Facebook se pregăteşte de o revizie majoră, fiind pe cale să primească o interfaţă nouă.

Plecând de la motoul „mai simplu, mai frumos„, Google ţinteşte către diversificarea opţiunilor pentru personalizarea interfeţei Google+, îmbunătăţirea facilităţilor pentru distribuirea de conţinut în cercurile de prieteni şi un sistem de apeluri video mai bine finisat pentru funcţia Hangouts.

Printre noutăţi se mai numără şi un „dynamic ribbon„, vizibil în stânga ecranului. Conform Google, noul ribbon asigură spaţiul necesar pentru introducerea „următoarei generaţii de funcţii Google+”, dar deocamdată va servi drept cale rapidă pentru accesarea principalelor secţiuni Google+: Home, Circles, Profile, Hangouts, Photos, Pages, Explore şi altele.

Conversaţiile purtate cu prietenii de pe Google+ sunt separate în casete individuale, gândite să ne ajute să urmărim mai uşor firul discuţiilor. De asemenea, conversaţiile provenite din propria comunitate de prieteni sunt grupate într-un fir separat de activităţi. Pagina Explore aduce în prim plan postările interesante şi firele de conversaţie foarte active de pe Google+.

Funcţia Hangouts a fost extinsă prin adăugarea unei pagini dedicate pentru video chat, în care găsim o listă mereu actualizată de invitaţii la chat, provenite de la utilizatorii aflaţi în cercurile de prieteni. Toate hangouts-urile publice sunt afişate aici, astfel că alăturarea la o sesiune activă de chat este mult simplificată. Totodată, cele mai populare hangouts-uri sunt evidenţiate într-o „reclamă rotativă”, alături de alte informaţii de interes general.

Google+ Google+
Google+ Google+
Google+ Google+

Noua interfaţă Google+ va debuta în zilele următoare. Până atunci, vă lăsăm să consultaţi galeria de imagini pusă la dispoziţie chiar de Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult