Atac cu bombă la Apple Store? Nu, doar a explodat noul iPad

Autori: Aurelian Mihai, Cătălin Niţu 20.08.2018
Atac cu bombă la Apple Store? Nu, doar a explodat noul iPad

O explozie, urmată de un mic incendiu şi degajare de fum înecăcios, a determinat evacuarea şi închiderea temporară a centrului Apple Store din oraşul Amsterdam.

Potrivit investigaţiilor desfăşurate, la originea incidentului s-a aflat o tabletă iPad al cărei acumulator a izbucnit în flăcări în mod spontan. Din fericire, angajaţii magazinului au izolat rapid dispozitivul afectat într-un container metalic, împiedicând astfel declanşarea unui incendiu sau rănirea altor persoane. Cu toate acestea, trei dintre angajaţi care au inhalat gazele degajate au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au acuzat probleme respiratorii.

Deoarece fumul degajat de acumulatorul Li-ion perforat este toxic, magazinul a fost închis temporar de către pompierii sosiţi la faţa locului pentru a permite aerisirea completă a incintei.

Fără legătură cu incidentul apărut, Apple desfăşoară o amplă campanie de înlocuire a acumulatorilor pentru telefoane iPhone trecute de „prima tinreţe”, compania dorind să împiedice astfel escaladarea unui scandal foarte dăunător pentru imaginea sa de brand. Concret, investigaţii independente au arătat că Apple a redus intenţionat performanţa dispozitivelor mai vechi de câteva luni, în încercarea de a masca simptomele unor acumulatori îmbătrâniţi care nu mai respectă specificaţiile oficiale, evitând astfel derularea unei campanii costisitoare de înlocuire a acestora în garanţie.

Apple recomandă utilizatorilor să apeleze doar la centre de service autorizate pentru înlocuirea acumulatorilor defectaţi. Cât despre incidentul semnalat în centrul Apple Store, acesta intră la categoria accidente nefericite, fiind puţin probabil ca investigaţiile să impună măsuri concrete asupra modelului iPad afectat.

 

Tags: