Australia ar putea interzice reclamele online la jocuri de noroc și pariuri

29.06.2023
Australia ar putea interzice reclamele online la jocuri de noroc și pariuri

Un comitet parlamentar din Australia propune interzicerea completă a reclamelor online pentru jocuri de noroc și pariuri sportive. Procesul ar putea dura până la trei ani, iar în acest timp, organizațiile sportive și publicațiile online care se bazează pe venituri din acest domeniu ar avea destul timp pentru a găsi alte metode alternative de bani. Propunerea include și 31 de recomandări pentru felul în care aceste demersuri ar trebui să aibă loc, cum să fie reglementat domeniul și cum pot fi susținuți cei care se confruntă cu dependență de jocuri de noroc.

Procesul de interzicere ar putea dura trei ani

Australia este una dintre cele mai importante țări pentru jocurile de noroc, în special zona de pariuri sportive online. Autoritățile țării spun că pariurile distrug cultura sporturilor, acestea fiind acum considerate mai degrabă importante pentru organizațiile de pariuri decât pentru valoarea lor culturală. Practic, s-ar fi ajuns într-un punct în care sporturile există pentru a putea paria pe câștigători.

Interzicerea reclamelor la pariuri ar fi realizată în mai mulți pași pe parcursul a trei ani, și ar acoperi nu doar mediul online, ci și televiziunile, posturile de radio sau alte forme de media. Aceste măsuri ar fi necesare pentru a nu lăsa loc de ocolire a măsurilor. Companiile de pariuri și jocuri de noroc exploatează din plin scăpările în legislație.

Motivul acestui demers este faptul că există foarte mulți dependenți de jocuri de noroc și pariuri sportive, iar Australia este pe primul loc la pierzători în acest domeniu. De asemenea, afacerile cu jocuri de noroc sunt deseori legate de spălarea de bani din surse ilegale în această regiune.

Creșterea în popularitate a pariurilor și jocurilor de noroc în mediul online a avut loc în Australia odată cu pandemia de COVID-19, când cetățenii nu își puteau părăsi domiciliul din cauza restricțiilor în vigoare. Australia a avut unele dintre cele mai aspre regulamente de distanțare socială din lume în perioada pandemiei.

sursa: Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult