Autorităţile sud-coreene vor monitoriza telefoanele mobile, ca metodă pentru controlul epidemiilor

08.06.2015
Autorităţile sud-coreene vor monitoriza telefoanele mobile, ca metodă pentru controlul epidemiilor

Confruntate cu numeroase cazuri de infectare produse de coronavirusul MERS (Middle East Respiratory Syndrome), autorităţile sud-coreene au anunţat măsuri drastice în încercarea de a controla răspândirea epidemiei, incluzând monitorizarea telefoanelor mobile ce aparţin bolnavilor înregistraţi în programul de carantină.

Alarmate de răspândirea epidemiei soldată deja cu 64 de decese, autorităţile sud-coreene sunt nevoite să caute rapid metode alternative pentru a ţine situaţia sub control, una dintre soluţiile găsite fiind monitorizarea în masă a telefoanelor mobile deţinute de cele aproximativ 2300 persoane incluse până acum în programul de carantină. Aparent, scopul nu este interceptarea convorbirilor telefonice, ci monitorizarea locaţiei pacienţilor pe baza semnalului telefonului mobil, descurajând astfel încălcarea carantinei prin părăsirea locuinţei de domiciliu sau centrul medical unde sunt găzduiţi.

Autorităţile sud-coreene vor monitoriza telefoanele mobile, ca metodă pentru controlul epidemiilor

Măsura a fost anunţată după ce luna trecută un bărbat sud-coreean a încălcat promisiunea de a rămâne în carantină voluntară la domiciliu, luând un zbor către Hong Kong şi apoi China continentală, unde a fost depistat pozitiv pentru sindromul MERS.

Chiar dacă încălcarea dreptului la intimitate nu este privită cu ochi buni de persoanele vizate, iar măsura în sine nu este infailibilă, autorităţile speră ca ajutorul oferit de tehnologie să fie suficient pentru a preveni apariţia unor noi focare de infectare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult