Bing Video primeşte interfaţă nouă. Devine mai util decât Google şi YouTube Search

22.06.2015
Bing Video primeşte interfaţă nouă. Devine mai util decât Google şi YouTube Search

Odată cu introducerea asistentei virtuale Cortana, Microsoft pare să investească mai multe resurse în serviciul său de căutare, Bing. Cele mai noi funcţii noi ale acestuia sunt dedicate căutărilor de clipuri de muzică, atât interfaţa, cât şi funcţionalitatea motorului de căutare primind îmbunătăţiri semnificative, care depăşesc chiar şi capabilităţile Google Search şi YouTube Search.

Atunci când iniţializezi o nouă căutare pentru un videoclip pe bing.com/videos, eşti întâmpinat de o serie de meniuri noi. Dacă eşti în căutarea unei melodii sau a unui artist vei primi în partea de sus o listă cu cele mai populare melodii ale sale, alături de link-uri către albumele sale recente, iar click-ul pe oricare dintre aceste melodii aduce un player funcţional de YouTube direct în pagina de căutare. Desigur, rezultatele căutării se găsesc sub acest meniu, alături de diverse recomandări şi artişti asociaţi cu trupa sau câtrăreţul din căutarea iniţială.

Bing Video oferă şi posibilitatea de a primi un scurt „preview” al clipului din listă fără a fi necesară părăsirea paginii, doar ţinând pointer-ul deasupra link-ului. Astfel, căutările prin intermediul serviciului Microsoft pentru clipuri video ar putea avea sens pentru cei care s-au săturat de ceea ce oferă Google pe acest front, însă este important de menţionat că Bing nu aduce clipuri doar de pe YouTube, ci şi din alte surse. Noua interfaţă de căutare este disponibilă chiar acum, însă pare să fie activă doar pentru cei care folosesc un cont Microsoft pentru autentificare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult