Canalele YouTube cu abonament ar putea debuta în această săptămână

Canalele YouTube cu abonament ar putea debuta în această săptămână

Zvonurile privind lansarea unor canale YouTube care vor necesita plata unui abonament pentru accesul la conţinut datează de mai multe luni, însă, conform Financial Times, lansarea noului serviciu Google ar putea avea loc chiar în cursul acestei săptămâni.

Pe lângă clasica publicitate şi serviciul YouTube Rentals, disponibil momentan doar pentru proprietarii de conţinut din Statele Unite, abonamentele pentru anumite canale ar permite producătorilor să obţină venituri suplimentare din conţinutul publicat.

Conform Financial Times, numărul acestor canale speciale va fi de circa 50, înlăturând astfel temerea că vom asista la o îngrădire nedorită pentru întregul site. Conform unor zvonuri mai vechi, discuţiile dintre Google şi unii producători de conţinut au început din ianuarie, iar codul aplicaţiei YouTube pentru Android conţine încă din februarie referinţe la posibilitatea de abonare şi dezabonare pentru canalele plătite.

Google nu a făcut încă nici o declaraţie oficială, afirmând doar că au în vedere lansarea unei platforme pentru abonamente care să suplimenteze celelalte modalităţi de monetizare a conţinutului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News